Nullkulu

Nullkulu

mida teha lõunasöögiks?

Mida teha lõunasöögiks? – Algaja koka käsiraamat maitsvate roogade jaoks

Kui oled kodus või kontoris lõunat valmistamas ja soovid midagi erilist, siis oleme siin, et aidata. Lõunatoidud võivad mõnikord olla igavad ja tüütud, kuid siin on mõned lihtsad nipid ja retseptid, mis muudavad su lõunasöögi palju huvitavamaks ja maitsvamaks.

Lihapallid tomatikastmes

Lihapallid on klassikaline roog, mis sobib ideaalselt lõunaks. Need valmistatakse hakklihast, riivsaiast ja munast ning kastmeks võib kasutada tomatikastet koos suitsutatud paprikaga.

Koostisosad:

– 500 g hakkliha
– 1 muna
– 1 tass riivsaia
– 1 sibul
– 2 küüslauguküünt
– 2 spl õli
– 400 g konservtomateid
– 1 spl suitsutatud paprikapulbrit
– sool ja pipar

Valmistamine:

Segage hakkliha, muna ja riivsai kaussi.
Tükeldage sibul ja küüslauk ning lisage segusse. Vormige lihapallid.
Kuumutage pannil õli ning praege lihapallid kuldpruuniks. Seejärel eemaldage lihapallid pannilt ja hoidke neid soojas.
Lisage pannile tükeldatud konservtomatid, suitsutatud paprika, sool ja pipar. Sega ja lase kastmel podiseda paar minutit.
Lisage lihapallid tagasi pannile koos tomatikastmega, keetke nii, kuni lihapallid on täielikult küpsenud. Serveeri koos riisiga.

Spagetid pesto ja kirsstomatitega

Spagetid on konkurentsitult üks lemmik lõunasöögid paljude inimeste jaoks, kuid seda saab muuta veelgi huvitavamaks, kui lisada pestot ja kirsstomateid.

Koostisosad:

– 400 g spagette
– 2 tassi pestot
– 400 g kirsstomateid
– 2 küüslauguküünt
– 1 spl oliiviõli
– sool ja pipar

Valmistamine:

Keetke spagette soolases vees vastavalt pakendil olevale ajale.
Tükeldage küüslauk ja kuumutage panni õliga. Lisage küüslauk ja tükeldatud kirsstomatid, segage ja laske podiseda umbes 5-10 minutit, kuni kirsstomatid on pehmed.
Kurnake spagetid ning lisage pesto. Segage hästi.
Serveerige spagette kirsstomatitega ja lisage soola ning pipart maitse järgi.

Kana- ja nuudlisupp

Kerge ja tervislik supp sobib suurepäraselt lõunaks, eriti külmal talvepäeval. Kasutage kondiga kanafileed, et saada rohkem maitset.

Koostisosad:

– 2 kanafileed
– 4 tassi kana puljongit
– 1 sibul
– 2 küüslauguküünt
– 2 porgandit
– 2 sellerivart
– 2 spl oliiviõli
– 200 g nuudleid
– sool ja pipar

Valmistamine:

Prae kanafileed pannil kuldpruuniks ning tõsta kõrvale.
Tükelda sibul, küüslauk, porgand ja seller. Kuumuta kastrulis oliiviõli, lisa sibul ja küüslauk ning hauta mõni minut.
Lisa porgandi- ja selleritükid ning hauta mõni minut, kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa kanafileed kastrulisse koos puljongiga ning keeda umbes 10 minutit.
Lisa nuudlid ja keeda 5 minutit või kuni nuudlid on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.

Kokkuvõte:

Nii et siin on mõned ideed lõunasöögiks. Loodetavasti leidsite midagi, mis teie maitsele sobiks. Kuid alati mõelge ka ise välja uusi retsepte, sest improvisatsioon on toiduvalmistamisel võti. Nii et head isu, näeme järgmisel korral!

Veel.