Nullkulu

Nullkulu

mida teha lehttaignast?

Mida Teha Lehttainast: Retseptid, Nipid ja Näpunäited

Lehttainas on üks nendest toiduainetest, mida iga kodukokk peaks oma köögis omama. Võib-olla on see seetõttu, et lehttaignapirukad on kerged valmistada ja maitsvad. Kuid mis on lehttainas ja kuidas seda kasutada? Selles artiklis anname teile põhilisi näpunäiteid, nippe ja retsepte selle kohta, kuidas valmistada imelist lehttainast.

Mis on lehttainas?

Lehttainas on kihiline tainas, mis koosneb hulgaliselt õhukesi kihte. Sellest saab valmistada pirukaid, croissante ja erinevaid suupisteid. Lehttaina on eriti hea valik hommikusöögiks, kuna croissantidest valmistatud võileivad on erakordselt maitsvad.

Lehttaina valmistamine

Lehttaina valmistada võib tunduda üsna keeruline, kuid see on tegelikult üsna lihtne.

Koostisosad:

– 500g jahu
– 5g soola
– 250g külma võid lõigatud kuubikuteks
– 200ml külma vett

Pange jahu, sool ja või köögikombaini. Segage neid, kuni segu on krobeline. Seejärel lisage järk-järgult külma vett, segades segistit, kuni tainas hakkab kokku tulema.

Rullige tainas pärgamendipaberil. Jätke tainale külma kohta 30 minutiks seisma. Seejärel voltige see kolmeks ja rullige tainas välja uuesti. Korda seda protsessi mitu korda, kuni tainal on rohkem kui 80 õhukest kihti.

Lehttainast saab valmistada lisandina erinevatele roogadele, kuid sellel on ka palju muid kasutusvõimalusi.

Lehttainas retseptid

Croissandid

Leidub vaid vähe toiduaineid, mis võiksid olla hommikusöögiks nii head kui croissandid. Ja miks mitte teha neid ise? See retsept annab teile just selle võimaluse.

Koostisosad:

– 1kg lehttainast
– 500g võid, toatemperatuuril
– 1 tl suhkrut
– 1 tl soola
– 1 muna

Tööks vajate ka rulli.

Valmistamine:

Sulgege lehttainatükid ja rullige need üle nii, et saadakse pikk kink. Pärgamendipaberil või töölaua ees.

Pea võid rullida, joonistades rulli otsa kolmnurga, mida täiesti külgnevad ribad, ja asetage see tagasi külmikusse. Korrake, kuni võid täielikult kanda lehttaina kihile.

Pea lehttaina kolmnurkad ja rullige neid veidi lamekujulisteks. Rullige need kokku vähimatest nurkadest või siis võimalikult pingul, juhul kui takistused hakkavad põhjustama. Ja saad pakkida saumikute vahele.

Korrake seda protsessi seni, kuni teie tain pakub kolmekordset kihti. Seejärel lõigake tainarullid mitmeks lõiguks ja valmistage neist croissandid.

Küpsetage 15 minutit Temperatuuril 220 kraadi juures.

Quiche

Quiche on kahtlemata suurepärane võimalus enda kulinaarsete oskuste demonstreerimiseks. Lihtsalt valmistage lehttainast valmistatud koorik, lisage oma lemmik maitseained ja täidised ja küpseta ahjus.

Koostisosad:

– 500g lehttainat
– 4 muna
– 1 tass piima
– 1/2 tassi riivitud juustu
– 1/4 tl soola
– 1/4 tl jahvatatud pipart
– 1/2 tassi hakitud köögivilju (nt seened, sibul, paprika, brokoli)

Valmistamine:

Rullige tainas õhukeseks välja ja asetage see keskmiseks 9-tollisesse pirukavormi.

Torgake kahvliga augud taigna põhja.

Segage kausis kokku munad, piim, sool ja pipar. Lisage segule köögiviljad ja juust ning segage uuesti.

Valage segu ettevaatlikult taignakaussi.

Küpsetage 20-25 minutit ahjus temperatuuril 200 kraadi, või kuni koorikud on kuldpruunid ja vahuke igal pool.

Kergemate lehttaina suupistete retsept

Kui teil on külalisi, kes lubavad, et tulevad hilinemisega, siis võib olla hea mõte neile pakkuda kergeid suupisteid. Selleks ajaks, kui nad kohale jõuavad, on teie poolehoidjad vaevu jõudnud küsida, miks nad nii hilinenud on.

Koostisosad:

– 500g lehttainat
– 2 muna
– 1/4 tassi hapukoort
– 1/4 tass maitsestatud riivitud juustu
– 1/4 tl soola
– 1/8 tl musta pipart
– Absolutist-õuna toorjuust (teie valikul)

Valmistamine:

Rullige lehttainas õhukeseks ja lõigake see väikesteks suupisteteks.

Asetage tainas suupistetele ja keerake otsad kokku, et moodustada süvend.

Segage kokku kausis munad, hapukoor, juust, sool ja pipar.

Valage segu igale lehttaina “näsile” ja küpsetage ahjus temperatuuril 200 kraadi 10-12 minutit, kuni lehttaina pealispind on kuldpruun.

Kokkuvõte

Lehttaina valmistamine võib tunduda keeruline, kuid tegelikult on see suhteliselt lihtne. Lehttaina saab kasutada pirukate, croissantide ja teiste suupistete valmistamiseks, mis on nii maitsvad kui ka rikkalikud. Lisaks on lehttaina küpsetamine ka väga ulatuslik, võimaldades kokkadelt omal valikul erinevaid võimalusi roogasid luua. Kasutades seda artiklit kui juhendit, olete nüüd valmis valmistama imelist lehttainast ning üllatama oma külalisi nii hommikusöögilauas kui ka õhtustel vastuvõttudel.

Veel.