Nullkulu

Nullkulu

mida teha kalkunifileest?

Mida teha kalkunifileest: 15 maitsvat retsepti

Kalkunifilee on esmaklassiline valik, kui soovite süüa tervislikku toitu ja vältida kaloreid. Selleks, et kalkunifileest kõige rohkem kasu saada, peate valmistama selle õigesti ette. See artikkel annab teile mõned maitsvad retseptid, mida saate kodus valmistada.

Pruunista kalkunifilee pannil

Alustuseks võib öelda, et üks lihtsamaid ja tervislikumaid viise kalkunifilee valmistamiseks on pannil pruunistamine. Selleks võta üks kalkunifilee ning lisa maitseainetena näiteks soola, pipart ja rosmariini. Prae fileed mõlemalt poolt pannil, kuni need on mõnusalt krõbedad ja pruunid. Serveeri kalkunifilee koos värske rohelise salati ja soovi korral ka aedviljadega.

Lõika kalkunifilee õhukesteks viiludeks

Kalkunifilee õhukesteks viiludeks lõikamine on lihtsaim viis kalkuniliha mahlakuse säilitamiseks ning samal ajal valmistamise aega lühendamiseks. Viiluta kalkunifilee terava noaga võimalikult õhukeseks ning jäta seejärel paariks tunniks külmkappi settima. Nüüd võid viilud pannil või grillil pruunistada ning serveeri need mõnusa grillsalati või kartulipudraga.

Valmista puljongist kalkunifilee hautis

Kalkuni hautis on mõnus söögikord, kui soovite kalkunifilee mahlasemaks muuta. Selle jaoks võta puljong, lisa sinna hakitud sibulad, küüslauk ja soovi korral mõned aedviljad. Seejärel lisa kalkunifilee ja hauta seda madalal kuumusel, kuni liha on mõnusalt pehme. Serveeri hautis riisi või kartulitega.

Valmista kalkunifilee BBQ kastmega

Kas soovite kalkunifileest valmistada midagi eriti hõrku? Proovi BBQ-kastmega kalkunifileed. Kalkunifilee jaoks võid kasutada kanafilee järgi valmistatud BBQ-kastet. Selleks sega kokku kastme koostisosad nagu ketchup, pruun suhkur, sool, õunasiidri äädikas, Worcestershire kaste ja cayenne pipar. Seejärel määri kalkunifileed kastmega ja prae need grillil või pannil kuldpruuniks.

Kadakamarja marinaadist kalkunifilee

Kadakamarja marinaad annab kalkunifileele rikkalikult maitset. Selle retsepti jaoks sega kadakamarjad, hakitud küüslauk, äädikas, sool, pipar, oliiviõli ja tükeldatud värske tüümian läbi ning lisa kalkunifilee. Kata marinaadiga ja jäta külmikusse mõneks tunniks seisma. Seejärel grilli või prae kalkunifilee pannil, kuni see on mõnusalt mahlane.

Valmista kalkunifilee grillspidrile

Kalkunifilee grillspidrile on suurepärane idee, kui soovid valmistada midagi lõbusat ja maitsvat. Selleks lõika kalkunifilee tükkideks. Seejärel maitsesta kalkunil järgi soovi ning aja tükid grillspidrile läbi. Serveeri koos värskete salatilehtede ja terve köögiviljadega.

Valmista kalkunifilee aurutatult

Kalkunifilee aurutamisel säilitab liha oma mahlasuse ning lisaks on see ka kergeks suupisteks ilma lisatud kaloriteta. Lihtsalt pane kalkunifilee aurutisse ja lase sel mõned minutid küpseda. Seejärel serveeri kalkunifilee koos värske köögiviljasalati ja valgurikka kastmega.

Valmista kalkunifilee hapukoorekastmega

Hapukoorekaste annab kalkunifileele mõnusa kreemja meki. Selleks sega hapukoor, hakitud sibulad, maitseained ning valmista kaste teatud aja järel kalkunifilee juurde. Seejärel kuumuta kalkunifilee juures kaste kergelt läbi ning serveeri koos seisnud kartulite või riisiga.

Valmista kalkunifilee India kastmes

Sul on võimalus valmistada kalkunifilee kastmes, mida nimega võib-olla varem pole kuulnud. India kalkunikaste on üks neist, mis pakub põnevat siitmaa maitset. Segu põhilised koostisosad on näiteks tomatikastme alus, India maitseainesegu garam masala ning petersell. Iganenud kartuli- või riisi kõrvale on see suurepärane valik.

Valmista karrikastmega kalkunifilee

Kalkunifilee karriroog on teine India maitse ning see on võrratu koos riisi või naan-leibadega. Kastme valmistamiseks sibul, küüslauk, ingver ning tomatikaste. Peamine koostisosa on loomulikult karri soit. Valmista kastme koostisosad veidi ette ning lisa tükeldatud kalkunifilee segusse. Serveeri soojal karriroal.

Küpseta kalkunifilee juustuga vormis

Kalkunifilee juustuga vormis on maitseküllane ja toitev valik külmal talvepäeval. Koostisosadeks on vaja kalkunifileed, sibulat, kõrvitsat, piima ning juustu. Pühapäeval võid valmistada koorese rõõmsa roa nii, et kalkunifilee on kerge glasuurina koos pärlsibulatega, peale on laotud ka röstsaia.

Valmista kalkunifilee pitsal

Kalkunifilee pitsa on veel üks suurepärane viis kalkunifilee valmistamiseks. Alusta valge pitsa valmistamisega. Pärast seda lisa kalkunifilee, mis on varem pruunistatud pannil või grillil. Pärast seda lisage mozzarella juustu kiht ning siis võite oma pitsale lisada veel ka teisi maitseaineid, näiteks basiilikut ja tomatit. Küpseta ahjus või grillil ning serveeri kohe.

Valmista kalkunifilee pastaga

Kalkunifilee pastaga on ideaalne suupiste, kui olete kodus üksinda ning pead midagi maitsvat valmistama. Valmista pasta lihtsas kastmes niipea, kui vaja, valmista kalkunifilet ahjus ning lisa kaussi valmis kastmega. Need koos sobivad suurepäraselt ning sobivad nii lõuna- kui õhtusöögiks.

Kõrvitsa- ja kalkunifilee hautis

Kõrvitsa- ja kalkunifilee hautis on suurepärane sügisene roog. See sisaldab kalkunifileed, kõrvitsat, küüslauku, aedvilju, nisu ja oad. Kalkunifilee tükid võib eelnevalt pannil pruunistada ning seejärel lisada see ettevalmistatud kastmesse. Hauta liha madalal kuumusel, kuni see on mõnusalt pehme ja mahlane.

Valmista kalkunifilee hautatud tomatitega

Kalkunifilee hautatud tomatitega on mõnus võimalus valmistada oma kalkunifilee midagi uut ja täiesti erinevat ning samal ajal ka lihtsat. See sisaldab kalkunifileed, hakitud tomateid, hakitud sibulat, küüslauku, basiilikut ning kuumutatud köögiviljapuljongit. Kõik koostisosad saab kergesti kokku segada ja pannil kokku hautada ning serveerida koos kisselli ja värske koorega.

Kalkunifilee on toitev ja maitsev viis valmistada kergemaid roogasid oma perele. Me loodame, et need retseptid nendesse artiklitesse inspireerivad kokandushuvilisi üle maailma ning nad leiavad neilt inspiratsiooni valmistada kalkunifileed tavalisest erineval moel.

Veel.