Nullkulu

Nullkulu

mida teha hakklihast?

Mida teha hakklihast

Kas oled mõelnud, mida kõike saab valmistada hakklihast peale kotlettide ja lihapallide? Siin on mõned imelihtsad ja maitsvad retseptid, mida saad kodus proovida!

Alguses tuleb valida õige hakkliha. On olemas erinevad tükid ning rasvasisaldus, mida valides mõjutad ka valmistoidu maitset ja kvaliteeti. Kõige parem on valida värske hakkliha, mitte sügavkülmutatud variant.

Hakklihakaste

See on klassikaline roog, mis on kellelegi tuttav emade ja vanaemade köögist. Selle valmistamiseks võta hakkliha, sibul, küüslauk, tomatipasta ning vajadusel maitseaineid nagu tüümian, oregano ja pune. Küpseta hakkliha ära, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae see korraks läbi. Kalla peale tomatipasta ja sega kõik omavahel läbi. Lase keeda mõni minut ning seejärel serveeri kuumalt näiteks pastaga.

Hakklihapirukas

500 g hakkliha ja üks taldrik kartuliputru võib muuta õhtusöögi lihtsalt veetlevaks. Selle roa valmistamiseks rösti üks hakitud sibul koos hakklihaga pannil. Lisa veidi soola, pipart ja muid maitseaineid. Tükelda selleks ajaks kartulipuder ning aseta koogivormi. Vala lihamass kartulitele ning puista peale riivitud juustu. Küpseta ahjus kõigepealt 200 kraadi juures 30 minutit ning seejärel alanda kuumus 150 kraadile ning küpseta veel 15 kuni 20 minutit.

Hakkliharetsept köögiviljadega

Sul on vaja mitut köögivilja, nagu porgandit, sibulat, sellerit ja tomatit ning muidugi hakkliha. Lõika kõik köögiviljad väikesteks tükkideks ning prae pannil kuldpruuniks. Tõsta pannilt köögiviljad ära ning praadige samal pannil hakkliha valmis. Sega köögiviljad hulka ja lisage maitseaineid. Valmistage kas prae-, küpsetus- või keedetud riis ning serveerige koos hakkliharoaga.

Hakklihapallid

Hakklihapallid on klassikalised ning neid võib valmistada kitsikuses igaks juhuks. Täiustamiseks on palju retsepte, mis sisaldavad erinevaid maitseaineid, nagu punane pipar, tüümian ja küüslauk. Hakkliha, lihtsalt muna, riis ja sibul on kõik, mida vajate klassikaliste hakklihapallide valmistamiseks. Suruge hakklihakülmik jaheda vormis külmutatud pallideks ja seejärel küpsetage ahjus umbes 20 minutit 200 kraadi juures.

Lasanje

Lasanje valmistamiseks sul on vaja kõigepealt valmistada erinevad kihid ja seejärel asetada kõik kokku ahjuvormi valmis kihina. Esmalt küpsetage hakkliha ning seejärel lisage purustatud tomatikastme ning veidi piima. Sega kõik hoolikalt läbi ning eemalda pliidilt. Väljendage lasanjeplaatide kihtidena, lisa juustu ja korda seda kihiliselt, kuni saad soovitud kõrguse. Küpseta 200-degree juures 20 minutit.

Kokkuvõte

Kokkuvõttes, hakkliha on väga mitmekülgne toit, millest saab valmistada erinevaid roogi. Peamine on hakkliha õigesti valitud ning kvaliteetne. Loodan, et olete saanud inspiratsiooni uute hakkliha-retseptide katsetamisel – head isu!