Nullkulu

Nullkulu

mida panna jõululauale?

“Mida panna jõululauale” – SEO-Optimiseritud pikem artikkel jõululaua toitudest

Jõulud on üks tähtsamaid ja oodatumaid üritusi, mis toimub iga aasta detsembris. See on aeg, mil pered, sõbrad ja kolleegid kogunevad ühtse laua ümber, et nautida head toitu ja teineteise seltskonda. Kuid tihti on jõulumeeleolu jaoks vaja palju ettevalmistusi, mille hulka kuulub ka toitude valmistamine. Seetõttu on oluline teada, millised toidud sobivad jõululauale ning kuidas neid valmistada. Siin on mõned ideed, mida võite oma jõululaua kaunistamiseks ja täiendamiseks kasutada.

Eelroogade ideed
Eelroogade valik võib olla maitsev ja huvitav. Jõululaua eelroogade hulka kuuluvad sageli näiteks erinevad külmad salatid, kartulisalat, eksootilised puu- ja juurviljasalatid, lihased snäkid, vorstid, juustud, küpsetatud ja praetud köögiviljad. Kui soovite aga uusi ja huvitavaid maitseid katsetada, soovitan proovida näiteks krõbedaks küpsetatud bruschetta leibu, salaami- ja juustukorvi serveerimist, mereandide segusalatit, praetud munade- ja singirullidega või heeringa- ja puuviljasalatit.

Peakokkade ideed

Peamiste toitude hulka kuuluvad sageli traditsioonilised eestimaised toidud, nagu seapraad ja hapukapsad, hautised, ahjus küpsetatud lihatoitudega valmistatud hautised, fileed, kotletid, pajaroad ja toidud, mis valmistatud jões leiduvatest jõulu- ahvenatest. Aga kui soovite oma külalisi üllatada, soovitan proovida näiteks brasiilia kabanosi, punase kapsa ja õunatega, Põhjamaades populaarset hirssiputru, grillitud lihaparadiisi, lõhefilee sidruni-kreemi kastmega või lambapaja köögiviljasettega.

Magustoitude ideed

Magusad roogad on jõululaua väga tähtsad ja hinnatud osad. Tavaliselt katavad jõululaua magusad roogad, nagu šokolaadi- või parafiinmahlad, jogurtiampullid, küpsetised, konservid, paljud erinevad magustoidud, koogid ja küpsetised. Soovitan proovida näiteks kohupiimakooki, mustikakooki või õunakooki, hommikusöögihela-vahukoorega kaetud trühvleid, ploomispabei, maisimaitselisi guljassse või õunakooki kaneeliga koos jäätisega.

Jookide ideed

Lisaks headele jõululaua roogadele on oluline ka hea vein või kokteilide valik. Vein võib tõsta jõululaua maitset ja õhkkonda, näiteks punane vein, mis sobib suurepäraselt lihatoitude kõrvale või valge vein, mis sobib hästi mereandidest ja kalaroadest valmistatud toidu kõrvale. Soovitan proovida ka näiteks kuuma jooki, nagu glögi või punchi, kus on värskeid marju, vürtsikaid maitseaineid ja erinevaid alkohoolses joogis leotatud koostisosi.

Kokkuvõte

Kõik ülaltoodud toidud sobivad suurepäraselt jõululaua kaunistamiseks ja rõõmustamiseks. Aeg-ajalt võib proovida ka uusi maitseid ja retsepte. On oluline, et jõulud oleksid täidetud lõbu ja koosolemise rõõmuga, nii et valmistage jõululaua roogadele palju rõõmu ja nautige selle aja veetmist koos oma lähedastega. Jõulurahu ja head isu!

Veel.