Kuidas teha tsillikastet
Tsillikaste on traditsiooniliselt serveeritud Mehhiko toitudes ja on saanud populaarseks paljudes teistes riikides, sealhulgas Eestis. Paljud inimesed armastavad tsillikastet selle magususe ja vürtsikuse tõttu, mida see toit pakub. Tsillikaste on suurepärane kaaslaseks lihale, kalale, köögiviljadele ja muule ning selle valmistamine on lihtsam, kui sa ehk arvad. Siin on mõned sammud, kuidas valmistada oma tsillikastet.
Kogu vajalikud koostisosad
Esimese sammuna kogu kõik vajalikud koostisosad. Kogu vajalikud vürtsid, vali õiged köögiviljad ja kindlasti ära unusta tomatipastat. Tasub meeles pidada, et tsillikaste on väga maitsev just õigete koostisosade kasutamise korral. Kontrolli, et sul oleks kõik vajalik, enne kui alustad valmistamisega.
Lõika köögiviljad
Järgmiseks lõika köögiviljad. Selleks võid valida värvilised paprikad, sibula, küüslaugu ja muud köögiviljad, mis sulle meeldivad. Ära unusta ka tšillipipart, mis annab tsillikastmele vajaliku vürtsi. Paprikaid võib lõigata ribadeks, sibulad ja küüslaugu hakkida väiksemaks. Kasuta noa terasust ja oma oskusi, et köögiviljad ilusad ja õigeks suuruseks lõigata.
Hauta köögiviljad pannil
Järgmisena pannil prae paprikaid, sibulaid ja küüslauku, kuni see muutub pehmeks. Lisa ka tšillipipart ja lase sellel veidi aega maitset anda. Parima maitse saavutamiseks võid köögivilju hautada keskmisel kuumusel umbes 10-15 minutit. Kasuta kindlasti oliiviõli ning sega köögivilju sageli.
Lisa tomatipasta ja vesi
Kui köögiviljad on pehmed, siis lisa tomatipasta ja vesi. Sega kõik koostisosad omavahel ühtlaseks. Lisa vajadusel vett, et vedelikku oleks piisavalt. Kui sulle rammusam tsillikaste meeldib, siis lisa rohkem tomatipastat.
Maitsesta oma tsillikaste
Maitsesta oma tsillikaste vastavalt oma isiklikele eelistustele. Võid lisada soola, pipart ja muud maitseaineid vastavalt sellele, mis sulle meeldib. Üks hea näpunäide on lisada natuke suhkrut, et leevendada tšillipipra vürtsikust. Lisaks võid valida lisada ka lahelehti või kaneeli, mis annavad kastmele ainulaadse maitse.
Lase kastmesel keeda
Lase oma tsillikastel keeda madalal kuumusel umbes 30 minutit. Selleks ajaks on kastme maitse veelgi tugevamaks saanud ja köögiviljad on muutunud pehmeks. Aeg-ajalt sega kaste, et mitte lasta kastmel põhja kõrbeda.
Serveeri oma tsillikastet
Kui oled oma tsillikastme valmis teinud, siis on aeg selle valmistamise lõpetada ja seda nautida. Serveeri oma tsillikastet riisi, friikartulite, köögiviljade või liha kõrvale. Naudi oma maitsvat ja vürtsikat toitu.
Kokkuvõte
Tsillikastme valmistamine on üsna lihtne ning saad seda teha mitmel erineval viisil, kui sulle asisemaid märke vajatakse. Alusta köögiviljade lõikamisega, prae neid pannil ning lisa seejärel vajalikud koostisosad ja maitseained. Lase kaste pehmeks keeda ning seejärel serveeri seda oma lemmiktoitude kõrvale. Ära unusta, et parima maitse saamiseks tasub katsetada erinevaid vürtside ja maitseainete koguseid. Ainult sina ise tead, milline on sinu lemmik tsillikaste.