Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha tatraleiba?

Kuidas teha tatraleiba: retsept ja samm-sammuline juhend

Tatraleib on selge valik tervisliku eluviisi pooldajatele. Selline leib on tuntud oma madala glükeemilise indeksi ja kõrge kiudainesisalduse poolest. Tatraleiva valmistamine on ka lihtne ja taskukohane. Selles artiklis annan üksikasjaliku retsepti ning samm-sammulise juhendi selle maitsva ja tervisliku leiva tegemiseks.

Retsepti ülevaade

Selle tatraleiva retsepti valmistamiseks vajate:

– 4 tassitäit tatrajahu
– 1 supilusikatäis küpsetuspulbrit
– 1 tl soola
– 2 supilusikatäit mett
– 4 muna
– 2 tassi naturaalset jogurtit
– 1/2 tassi rapsiõli

See tatraleiva retsept valmistatakse ahjus rukkijahuga, mis muudab selle veelgi tervislikumaks.

Ettevalmistused

– Soojenda ahi 175 kraadini.
– Sega tatrajahu, küpsetuspulber ja sool suures tassis.
– Lisage mett ja segage hästi.
– Eraldage munakollased valkudest.
– Vahusta munavalged kuni need on kohevad.
– Lisage jogurt munakollastele ja segage hästi.
– Kombineerige jahu segu jogurti seguga ja lisage õli.
– Lisage munavalged õrnalt segades.

Kuidas teha tatraleiba

Kuumutage rukkijahu kuivatipannil keskmisel kuumusel 5-7 minutit. Laske rukkijahul jahtuda.

Segage rukkijahu tatrajahu põhjaga. Lisage küpsetuspulber ja sool ning segage kõik kokku.

Võtke eraldi kauss, lisage sinna mett või suhkrut (kui soovite magusamat leiba) ja munakollased. Vahusta segu kuni see on kohev ja siidine.

Lisage segusse jogurt ning õli ning segage hästi. Lisage jahu segu ettevaatlikult jogurti segu sisse.

Vahustage munavalged eraldi katlaklaasis ning lisage jahu segu sisse ja segage segu väga hästi.

Võtke küpsetusvorm ning määrige põhi ja küljed õliga.

Lisage leivasegu vormi ning tasandage segu. Puudutage seda nahkhiirega, et eemaldada õhumullid.

Küpseta tatraleiba 50-55 minutit või kuni see on kuldpruun.

Kontrollige tatraleiva küpsust hambaorkiga, kui hambaork tuleb puhtalt välja, on leib valmis!

Kui olete leiva välja võtnud ahjust, võtke see ettevaatlikult välja vormist ja laske tal jahtuda.

Kokkuvõte

Tatraleiba on tervislik ja maitsev alternatiiv tavalisele leivale. Selle retsept on üsna lihtne, kuid nõuab kannatlikkust ja pühendumist. Kui olete selle tatraleiva retsepti sisimuses käes, olete juba läbinud pool võitu. Järgige meie samm-sammulist juhendit, et valmistada seda maitsvat ja tervislikku leiba oma kodus. Oleme kindlad, et see saab teie lemmikuks.

Veel.