Kui oled kunagi tahtnud teada, kuidas valmistada suhkrumassi, siis oled õiges kohas. See tehnika on kasutusel sageli kommide, küpsetiste ja teiste magustoitude valmistamiseks ning seda on väga lihtne valmistada. Selles artiklis räägin sulle, kuidas saad oma kodus suhkrumassi valmistada.
Mida sul selleks vaja läheb?
Alustuseks vajad sa vaid kolme koostisosa: suhkrut, sidrunimahla ja vett. Teisi lisandeid tarvis ei lähe, kuid kui soovid, võid värvi lisamiseks lisada toiduvärvi.
Kuidas valmistada suhkrumassi?
Suhkrumassi valmistamiseks kuumuta kastrulis 2 tassi suhkrut, 1/2 tassi vett ja 1/2 teelusikatäit sidrunimahla. Kuumuta segu aeglaselt madalal kuumusel, kuni suhkur täielikult lahustub. Seejärel tõsta kuumus keskmisele astmele ja sega korralikult. Ära unusta potti seest segu minema pesta, sest muul juhul võib suhkrumass põhja kinni põleda.
Järgmisena tuleb olla kannatlik ja lasta segu kuumeneda. Ära sega segamise pärast, sest see võib tekitada kristalle. Siiski tasub jälgida, et segu ei kuumeneks liiga kiiresti ja sa ei kõrvetaks seda. Kuumutamisel peaks kasutama termomeetrit, et kindlad olla, millal segu õigesse kuumusse jõuab. Ideaalne temperatuur suhkrumassi jaoks on umbes 115 kraadi.
Kui suhkrumass on jõudnud õigesse temperatuuri, tuleb see pott tulelt maha võtta ja kõrvale panna. Oota mõned minutid, kuni segu jahtub ja muutub paksuks. Seejärel saad suhkrumassi oma kätega sõtkuda. Ole ettevaatlik, sest segu võib olla endiselt kuum. Ära sõtku segu liiga palju, sest see võib muutuda raskeks ja kokku kleepuvaks. Selle tulemusena võib mass muutuda kasutamatuks.
Kui soovid värvi lisada, siis see tuleb teha sõtkumise ajal. Ära lisa liiga palju värvi, sest see võib muuta segu kleepuvaks.
Nüüd oled valmis oma suhkrumassi kasutama. Ideaalne kogus on umbes 500 grammi, sest see kogus sobib enamike kommide valmistamiseks. Kuid kui tahad rohkem, võid koguse ka kahekordistada. Hoida saab seda toidukilesse mähitult või tihedalt suletavas karbis. Suhkrumass on reeglina kasutuskõlbulik kuu aega.
Kokkuvõtteks
Suhkrumassi valmistamine on lihtne. Vajad vaid paar koostisosa ja veidi kannatlikkust. Ära unusta jälgida kuumust ja kasutada termomeetrit, et valmistada ideaalne suhkrumass. Kasutades seda tehnoloogiat saad valmistada oma lemmik kommide ja küpsetiste retseptide omatehtud suhkrumassi. Proovi järele ja naudi maitsvat tulemust!