Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha siidrit?

Kuidas teha siidrit – kõik, mida vajate teada!

Siider on üks maailma vanimaid ja populaarsemaid alkohoolseid jooke. See on puuviljalisanditest kääritatud alkohoolne jook, mida saab nautida kogu aasta vältel. Siin on juhend, kuidas saate kõige maitsvamat siidrit kodus teha. See on lõbus ajaviide, mille saab omal ja sõpradega nautida.

Materjalid, mida vajate:

– Kõigepealt peate valima sobiva õunasordi, mis on sobilik siidri tegemiseks. Siider õuntest saab parem kui tavaline õunajook.
– Edasi vajate suhkrut ja vett. Suhkru kogus sõltub õunte tüübist. Mõned liigid on magusad ja teised happelised. Üldiselt tuleks suhkrut kasutada 100 grammi liitri vee kohta, kuid see sõltub teie maitsest.
– Kõige olulisem on õlu- või veepärm, mis käivitab siidri kääritamise protsessi ōigesti.

Valmistamine:

Alustuseks peske õunu korralikult, seejärel tükeldage need väikesteks tükkideks.
Pange õunatükid mahlapressi sisse ja ekstraheerige õunamahl.
Kui teil ei ole mahlapressi, võite kasutada köögikombaini või segisti, et segada õunad ja seejärel kurnata mahl läbi linase käteräti, et eraldada mahl tahketest osadest.
Lisage saadud mahla vette ja segage hästi. Kui soovite magusamat siidrit, lisage suhkrut vastavates proportsioonides.
Seejärel laske mahla segu seista paar tundi, et see saaks hapet omandada.
Lisage õlu- või veepärm, mis aitavad siidril käärida. Võite kasutada ka õunaseemneid, mis sisaldavad looduslikke pärmseente.
Asetage segu lahtise kaanega anumasse ja jätke see vähemalt 2 nädalaks seisma.
Kogu aja vältel veenduge, et siidri anum Tšeki pudel on suletud, et välistada õhu sissepääs ja kääritamise protsessi katkestamine Anuma tšeki pudel kruvikorki peab viiekraadise nurga all hoida.
Valmis! Nüüd võite oma esimest kodust valmistatud siidrit nautida.

Kodused siidrite valmistamise näpunäited

– Õige õunasordi valimine on võtmetähtsusega – mitte kõik õunad ei sobi siidriks.
– Täielik steriliseerimine on oluline, et vältida soovimatute bakterite kasvu mahlas.
– Temperatuur on oluline, kuna liiga soojades tingimustes hävib pärm.
– Ole kannatlik – siidri valmistamine võtab aega. Ärge kiirustage kääritusprotsessi, et saada kuivat siidrit.

Kokkuvõte:

Kodus siidri valmistamine on lõbus ja lihtne viis saada oma kätega valmistatud maitsev jook. Valige sobiv tüüp õuntest ja kasutage õiget kogust suhkrut vastavalt oma maitsele. Laske õige pärm kääritada, lahku lihtsalt 2 nädala vältel temperatuuril 13-21 kraadi Celsiuse järgi, et valmistada maitsvat siidrit oma sõpradele ja perele. Ole kannatlik ja nautige protsessi!

Veel.