Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha raguud?

Kuidas teha raguud

Raguud on üks populaarseimaid Eesti toite, mis on täidetud hõrgu maitse ja aroomiga. Raguusid saab valmistada erinevatest koostisosadest, nagu veiselihast, sealiha või lambalihast. Raguud sobivad suurepäraselt erinevate pidude ja sündmuste jaoks, et täita kõikide külaliste seedimist.

Esimene samm raguude valmistamisel on kvaliteetsete koostisosade kogumine. Kui soovite valmistada veiseliha raguut, siis peaksite valima kvaliteetse veiselihakamaka. Sealiha raguu valmistamiseks valige seakaelakarbonaat, kuna see on kõige sobivam lõige. Lambaliha raguu valmistamiseks valige kvaliteetne lambakael.

Koostisained raguuks:

– 1 kg veiseliha, sealiha või lambaliha (lõigake kuubikutesse)
– 2 supilusikatäit teravilja või maisijahu
– 2 supilusikatäit õli
– 3 keskmist sibulat (tükeldatud)
– 2 porgandit (tükeldatud)
– 2 sellerit (tükeldatud)
– 2 küüslauguküünt (hakituna)
– 2 tassi vett
– 1 tass punast veini
– 2 loorberilehte
– 2 tl tüümiani
– 2 tl rosmariini
– sool ja pipar

Kui olete ette valmistanud kõik koostisosad, alustage raguu valmistamist õliga kuumutatud suurel pannil või potis. Prae veiseliha-, sealiha- või lambaliha kuubikud kuni pruunistumiseni. Seejärel eemaldage lõhed pannilt ja asetage need kõrvale.

Lisage sama pannile tükeldatud sibul, porgand, seller ja küüslauk ning hautage madalal kuumusel umbes viis minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Seejärel lisage praetud lihalõigud oma pannile või potti.

Nüüd lisage punane vein, vesi, loorberilehed, tüümian, rosmariin, sool ja pipar. Keetke segu palju kauem madalal kuumusel, umbes 1-2 tundi. Võite lisada vett, kui ilmneb vaja, kuid lõpptulemusena peaks saama vähemalt ühe tassi vedelat raguu kastet.

Kui raguu on valmis, eemaldage loorberilehed ja serveerige seda koos soolaste või magusate lisanditega, nagu kartulipuder või riis. Noored kartulid, juurviljad ja salat sobivad suurepäraselt raguu kõrvale toiduks.

Veiseliha, sealiha või lambaliha raguu valmistamine võib olla keeruline protsess, kuid tulemus on vaeva väärt. Maitsev raguu pakub teie söögisellidele suurepärast maitseelamust ja on kindel roog, mida saate oma sõpradele ja perele pakkuda. Järgige ülaltoodud juhiseid ja valmistage suurepärane raguu oma köögis.

Veel.