Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha pontsikuid?

Kuidas teha pontsikuid – samm-sammult juhend

Pontsikud on mõnusad kihisevad magusad tainalised küpsetised, mis on populaarsed kogu maailmas. Eriti palju armastatakse neid Eestis ja maitsvad pontsikud on alati olnud oluline osa meie kohvikute menüüst. Kui olete huvitatud sellest, kuidas teha pontsikuid kodus, siis järgige allpool toodud juhendit.

Kogu materjal ette

Alustamiseks peate koguma kõik koostisosad, mida vajate. Pontsikute põhikomponendid on nisujahu, muna, piim, suhkur, sool ja pärmi sobilik kogus. Peale nende peate ette valmistama ka taimeõli, milles pontsikuid küpsetate ja lisama toiduvärvist olenevalt neon kollast või erkpunast tooni.

Taigna soojendamine

Segage kausis kuivained, sealhulgas jahu, suhkur ja sool. Tehke üks auk ning lisage muna ja pärmi segu. Seejärel lisage järk-järgult piim samal ajal segades, et jahu hästi niisutada ja teha taina ühtlaseks. Lisage toiduvärviks veidi kollast ja punast.

Sõtkuge tainas korralikult

Alustage sõtkumist kuni taina muutumiseks elastseks ja pehmeks. Sõtkumine võtab umbes 10-15 minutit, olenevalt sellest kas teete taigna käsitsi või masinaga. Kui kasutate sõtkumismasinaid siis jälgige oma masina juhendit.

Puhastage ja lase tainal seista

Kui olete taina sõtkunud valmis, asetage see puhta veega pestud kaussi. Katke kauss rätikuga ning laske tainal seista soojas ja niiskes kohas 1-2 tundi kuni see kahekordistub ja muutub õhuks. Kontrollige, kas tainas on hästi tõusnud või mitte. Kui on – jätkake järgmiste sammudega.

Lõigake isuäratavad tükid vedelikutaigenest

Kui tainas on valmis, rullige see välja umbes 1 cm paksuseks. Võtke küpsis- või taignaratta ja lõigake välja soovitud suurusega ringid. Kuna see on vedelat taigen, vajab see kõvemat pinda ja rätiku asemel kasutage jahu.

Lase tainal uuesti seista

Kui olete valmistanud kõik pontsikute koogid, laske neil uuesti umbes 30 minutit soojas ja niiskes kohas seista. See aitab uuesti taina tõusta ja pontsikud muutuvad õhulisemaks. Peale selle kiirustab see pontsikute küpsemise protsessi.

Valmistage õli

Valage taimeõli pannile, nii et saate pontsikuid küpsetada. Pange pann keskmisest kõrgemale kuumusele ja laske õlil soojeneda vähemalt 3 minutit, et saavutada optimaalne küpsemistemperatuur.

Praadige pontsikud

Asetage ettevaatlikult iga pontsiku aukurõngas pannile ja puista igale pontsikule veidi jahu, mis aitab seda paremini välja tulla. Pöörake pontsikuid aeg-ajalt nii, et mõlemad pooled küpseksid võrdselt kuldpruuniks. Küpsetusaeg võib varieeruda sõltuvalt suurusest ja kuumusest.

Eemaldage pontsikud pannilt

Kui pontsikud on valmis, eemaldage need pannilt, kasutades kumminaletti ja laske neil enne serveerimist jahtuda. Võite neid segada suhkruga või süüa nii nagu nad on. Nautige pontsikuid koos teega!

Kokkuvõte

Pontsikud on väga lihtsad küpsetised, mida saate hõlpsalt valmistada oma kodus. Peate kõigepealt koguma kõik koostisosad, seejärel valmistama taigen, lõigake välja pontsikud ja lõpuks praadige nad krõbedaks. Hoolimata sellest, et see protsess võib võtta veidi aega, garanteeritakse teile, et kodus küpsetatud pontsikute maitse on parem kui igas kohvikus. Lõppõppudes olen kindel, et kui järgite allpool olevaid samme, siis valmistate kõige maitsvamaid pontsikuid Eesti lõunarannikul – proovige järele!

Veel.