Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha ploffi?

Kuidas teha ploffi

Kas oled kunagi mõelnud, kuidas valmistada ploffi kiirelt ja hõlpsalt? Siis oled õiges kohas! Plof on traditsiooniline Eesti toit, mis on valmistatud hakklihast, kartulist ja sibulast. Ploffi valmistamine pole tõesti keeruline ning selles artiklis räägimegi sellest, kuidas valmistada maailma parimat ploffi.

Kuidas alustada plofi valmistamist?

Kõigepealt pead valmistama kartulipudru. Võta kartulid, koori need ning keeda soolaga maitsestatud vees. Kui kartulid on pehmed, siis kurna üleliigne vesi ja lisa võid ning piima. Purusta kartulid ning sega ühtlaseks püreeks. Lase kartulipudrul jahtuda.

Järgmiseks valmistame hakkliha. Võta hakkliha, sibulad ning kuumuta pannil keskmisel kuumusel, segades aeg-ajalt, kuni hakkliha on pruunistunud. Lisa hakklihale soola ja pipart maitse järgi.

Kuidas ploffi valmistada?

Nüüd on aeg asuda plofi kokkamise juurde. Võta küpsetusvorm ja kata see võiga. Seejärel aseta kartulipuder küpsetusvormi põhja, silu pind ühtlaseks. Järgmiseks lisame hakkliha. Kalla praetud hakkliha kartulipudru peale. Silu hakkliha ühtlaseks ning jälgi, et see kataks kogu kartulipudru.

Nüüd valmistame kastme. Võta väike kastrul, lisa sinna vesi ja kuumuta keskmisel kuumusel. Seejärel lisa või ning lase sel sulada. Lisage kastme hulka jahu, sega hoolikalt ning lase sellel keeda, kuni kaste paksemaks muutub. Maitsesta kaste soola ja pipraga.

Viimane samm on kastme valamine hakkliha peale, katta kogu plof ning ahjus küpsetada 175 kraadi juures umbes 30-40 minutit, kuni pealmine kiht on muutunud kuldpruuniks. Lase plofil mõni minut jahtuda enne serveerimist.

Kuidas ploffi serveerida?

Ploffi võib serveerida koos hapukoore või ketšupiga. Soovi korral võib kaasas olla ka marineeritud kurk või rukkileib. Kui soovite midagi tervislikumat, võite serveerida ploffi koos salatiga.

Ploffi valmistamine pole tõesti keeruline, kuid nõuab pisut vaeva ja kannatust. Nüüd oled aga valmis valmistama maailma parimat ploffi! Bon appétit!

Kokkuvõte

Eesti traditsiooniline toit – ploffi valmistamine võib olla lihtne ja kiire, kui järgida õiget retsepti. Ploffi valmistamiseks vajate kartuliputru, hakkliha ja kastet. Kuidas ploffi valmistada? Järgige juhistes toodud samme, valage plofi peale kaste ning küpsetage ahjus. Serveerige koos hapukoore või ketšupiga. Kui tahate midagi tervislikumat, võite valmistada salatit. Nüüd oled valmis tegema maailma parimat ploffi!

Veel.