Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha pikkapoissi?

Kuidas teha pikkapoissi: Põhjalik juhend koos näpunäidetega

Pikkapoiss on klassikaline eesti roog, mis on suurepärane lahendus, kui soovid valmistada kiiresti midagi maitsvat ja toitvat. Antud roog koosneb peamiselt hakklihast, köögiviljadest ja kartulitest. Kuidas aga valmistada pikkapoissi? Siin on põhjalik juhend koos näpunäidetega:

Valmistamiseks vajalikud koostisosad

Pikkapoisi valmistamiseks vajad järgmisi koostisosi:

– 500 g hakkliha (värske või sügavkülmutatud)
– 4-5 keskmist kartulit
– 2-3 porgandit
– 1-2 sibulat
– 2-3 küüslauguküünt
– Vajadusel soola, pipart ja maitseaineid (nt paprikapulbrit või ürdisegusid)
– Umbes 1 liiter vett või lihaleent

Köögiviljade ettevalmistamine

Enne pikkapoisi valmistamist tuleb köögiviljad lõigata sobivateks tükkideks. Kartulid tuleb koorida ja lõigata umbes 1-2 cm suurusteks tükkideks. Porgandid tuleks koorida ja lõigata ratasteks. Sibulad ja küüslauk tuleks koorida ja hakitud tükkideks lõigata.

Hakkliha küpsetamine

Aseta pann telgedeta pliidile keskmise kuumusega. Lisa ca 2 spl õli ja aseta hakkliha pannile. Sega hakkliha 3-4 minuti jooksul, kuni see muutub pruuniks. Kui hakkliha on külmutatud, kulub selle sulatamiseks mõni minut kauem. Kui hakklihal on juba omal rasva sees palju, siis võid lisada vett vaid natuke, vaid esmapraadimise ajal.

Köögiviljade lisamine

Kui hakkliha on valmis, aseta köögiviljad pannile. Sega kõik koostisosad läbi ja lase paar minutit koos küpsetada.

Vedeliku lisamine

Vala pannile vajalik kogus vett või lihaleent. Vett peaks olema umbes 1 liiter. Kui kasutad lihaleent, siis maitsesta seda vastavalt vajadusele soola ja pipraga. Sega kõik koostisosad korralikult läbi.

Keetmine

Aseta kaas pannile ja lase kõigel koos tulel podiseda umbes 20-30 minutit. Kui oled hakklihatükid suuremad kasutanud, siis võib keetmise aeg pikeneda. Kui hakatad vett maha kurnama, siis viska kurnassa jäänud muljed ära ja lase ülejäänud jäägid edasi keeda, sest sealt pärinev puljong annab roa maitsevusele ainult juurde.

Lisandid

Kui pikkapoiss on valmis, võib sellele lisada ürte, hapukoort või maitseaineid vastavalt soovile. Serveerida võid valmistatud roa salatiga või isegi leiva ja võiga.

Kokkuvõte:

Pikkapoisi valmistamine pole keeruline, tuleb lihtsalt järgida antud juhiseid. Selles roas on palju köögivilju ning maitsestatud hakkliha – see teeb pikkapoisi maitsvaks ning toitvaks. Kindlasti katseta erinevate maitseainetega ning serveeri lisanditega, mida armastad. Head isu!

Veel.