Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha pastat?

Kuidas teha pastat

Pasta on lihtne, kuid maitsev toit, mis sobib paljudele erinevatele söögikordadele. Kui soovid süüa midagi kerget ja tervislikku, võid valmistada pastat maitsekate köögiviljadega. Kui aga soovid rikkalikumat toitu, siis võid lisada hakkliha, kana või muid lihatükke. Antud juhendis selgitame, kuidas valmistada pastat samm-sammult.

Vali pasta ja keeda seda

Alusta pasta valimisest. Enamik poode pakub erinevaid makarone, spagetit ja lasanjet, kuid kindlasti leidub mõni sort, mis sulle meeldib. Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele. Üldiselt piisab pasta keetmisest 8-10 minutit, kuid täpne aeg sõltub pastasordist.

Valmista kaste

Pastaga sobivad erinevad kastmed. Kodus võid valmistada erinevaid kaste õlist ja küüslaugust kastanupastani. Alusta kaste valmistamist õli küpsetamisega pannil. Lisa pannile hakitud sibul ja küüslauk, kuna need annavad maitset. Küpseta neid mõni minut, kuni sibul on virsikukarva. Seejärel lisada purustatud tomatid või tomatisegu. Kui soovid, et kaste oleks maitsva koorega, lisa pool klaasi koort. Lisa maitse järgi ürte, nagu basiilik, oregano ja sidrunipipar.

Valmista köögiviljad

Kui soovid pastat maitsvate köögiviljadega, siis tükelda porgand, paprika, suvikõrvits, brokoli või mõni muu köögivili väiksemateks tükkideks. Need köögiviljad annavad pastale ilusa värvuse ja maitse.

Lisada pasta kastmesse

Kui pasta on valmis, kurna see ja lisa kaste. Lisa köögiviljad ja sega kõik kokku, kuni kaste ja pasta on hästi läbi segatud. Serveeri pastat ja puista peale riivitud parmesani juustu.

Mõned lisasoovitused:

– Kui oled lihasõber, võid ka liha lisada. Näiteks võid kasutada hakkliha, kana või muid lihatükke.
– Kui soovid, et kaste oleks mahlasem, võid lisada veidi pastakeeduvett.
– Võid serveerida pasta röstsaia, värskete ürtide või salati kõrvale.
– Kui keedad liiga palju pastat, siis ära viska seda minema. Võid selle hiljem jääkide kasutamiseks sügavkülmutada.

Kokkuvõtteks

Pastavalmistamine võib tunduda keeruline, kuid tegelikult on see üks lihtsamaid toite, mida võid valmistada. Pasta valmistamisel on oluline järgida pakendi juhiseid, et pasta ei jääks kas liiga kõvaks või pehmeks. Seejärel võid valmistada maitsekad kastmed ja köögiviljad, et lisada pastale veelgi rohkem maitset ja toiteväärtust. Lihtsalt järgi sellel juhendil toodud samme ning sul õnnestub valmistada maitsvaid pastaroogasid.

Veel.