Kuidas teha makroone
Makroonid on kahtlemata ühed kõige keerukamad maiustused, mida saate oma kodus valmistada. Need väikesed küpsised, millel on kõva kest ja pehme siseosa, on populaarsed üle maailma ja neid saate osta kõikjalt. Kuid nende valmistamine kodus võib olla võimas väljakutse isegi kõige kogenud kondiitritele. Selles artiklis räägime üksikasjalikult, kuidas teha makroone.
Algatuseks koguge kõik vajalikud koostisosad.
Makroonide valmistamine algab vajalike koostisosade valimisest. Teil on vaja:
– 3 munavalget (toatemperatuuril)
– 200 g suhkrut (see võib sõltuvalt retseptist olla kristallsuhkur, tuhksuhkur või mõlemad)
– 125 g mandlijahu
– Gel toiduvärv (kui soovite, et see oleks värviline)
– Maitseained, näiteks vaniljeessents või kookoseekstrakt (sõltuvalt retseptist)
Mandlijahu tegemiseks jahvatage mandlid peeneks.
Mandlijahu on makroonide kõige olulisem koostisosa. See peab olema piisavalt peeneks jahvatatud, et makroonid hästi välja tuleksid. Kuid kuna mandlid on kõvad ja õlised, võib nende jahvatamine olla keeruline. Mandlijahu saate osta ka poest, kuid kui teete seda kodus, peate mandlid lihtsalt peeneks jahvatama.
Segage mandlijahu ja tuhksuhkur sõelutud segamiskausis.
Kui teete traditsioonilisi prantsuse makroone, peate mandlijahu ja suhkru sõeluma segamiskaussi. See tagab, et need koostisosad on omavahel hästi segunenud, ilma tükkideta.
Vahustage munavalged paksuks vahuks.
Munavalged on makroonide valmistamisel äärmiselt olulised. Need peaksid olema toatemperatuuril, kuid mitte vananenud. Kui munavalged on vahustatud, peavad need olema piisavalt tugevad, et moodustada teravaid tippudega piigid, kui visplite abil tõsta. Ärge vahustage neid liiga palju, sest see võib pärssida nende võimet makroone koos hoida.
Lisage munavalgetele suhkur järk-järgult, samal ajal vahustades.
Kui olete munavalged õigesti vahustanud, võite hakata lisama suhkrut. Lisage suhkur järk-järgult, vahustades samal ajal edasi, kuni segu on paks ja läikiv.
Lisage maitseained ja toiduvärv, kui soovite.
Kui olete lisamas maitseaineid või toiduvärve, lisage need segusse koos söerikkuva tabeliga. Jätkake vahustamist, kuni segu on homogeenne.
Lisage mandlijahu ja suhkrusegu vähehaaval munavalge-suhkrusegule.
Lisage mandlijahu ja suhkrusegu vähehaaval munavalge-suhkrusegule ning segage neid ettevaatlikult spaatliga või lusikaga. See on üks pikemaid ja tüütumaid samme makroonide valmistamisel, kuna teil on vaja segu piisavalt segada, et makroonid poleks liiga lahtised ega liiga tihedad. Segage segu põhjalikult, kuni see on sile ja ilma tükkideta.
Pange segu kondiitrikotti ja tõmmake makroonid küpsetuspaberile.
Pärast segu segamist on aeg asuda makroonide moodustamise juurde. Pange segu kondiitrikotti ja tõmmake makroonid küpsetuspaberile. Kui olete lõpetanud, tuleks küpsetuspaberit kergete patsutamiste abil tõmmata, et eemaldada tõusnud õhumullid.
Jätke makroonid õhku kuivama.
Enne küpsetamist tuleb makroone õhkkuivatusse jätta. See protsess võtab tavaliselt 30-60 minutit. Õhkkuivatamise ajal peaksid makroonid muutuma natuke kummisteks, kuid välimus peaks jääma muutumatuks.
Küpsetage makroone.
Kui makroonid on õhkkuivatatud, on aeg need küpsetada. Küpsetusaeg varieerub sõltuvalt retseptist, kuid enamasti on see umbes 10-15 minutit temperatuuril 160 °C (fan-ahjus). Makroonid peaksid olema küpsised ning nende pealmine osa peaks olema kergelt keegeldatud.
Laske makroonidel jahtuda.
Kui olete makroonid ahjust välja võtnud, laske neil paar minutit jahtuda. See aitab neil oma kuju säilitada.
Täitke makroonid kreemiga.
Kui makroonid on jahtunud, võite neist suurt pikantset leiba teha. See on suurim hirm kogenematutele kondiitritele. Erinevaid täidiseid on palju, kuid kõige populaarsemad on šokolaadi- ja kreemimaitse. Enne kreemi panemist tuleb makroonidega kaasettevaatlik olla, et need ega sisalda liiga palju vedelikku.
Kokkuvõtteks
Makroonide valmistamine võib olla keerukas, kuid selle retsepti järgides saate lihtsalt oma kodus valmistada maitsvaid makroone. Kui olete veidi rohkem kogenud, võib alati olla märkimisväärne kogus täiuslikkuse jaoks. Makroonid võivad olla kaunid ja ka maitsvad, kui teete neid õigesti. Veenduge, et järgite korrektselt retsepti ja kui vajate, võite alati küsida nõu professionaalidelt. Head kokkamist!