Kuidas teha lambakarreed
Lambakarreed on hõrgutav roog, mida saab nautida erinevate lisandite ja kastmetega. Siin on samm-sammuline juhis selle valmistamiseks.
Koostisosad
– 4 lambakarreed;
– 2 küüslauguküünt;
– 1 sibul;
– 2 porgandit;
– 2 sellerivart;
– 2 tomatit;
– 3 lahelehte;
– 1 tl rosmariini;
– 1 tl tüümiani;
– soola ja pipart maitse järgi;
– 500 ml kanapuljongit.
Samm-sammuline juhis
Eemalda lambakarreedelt rasvad ja lõika need pooleks. Maitsesta soola ja pipraga ning lase seista toatemperatuuril 30 minutit.
Koori ja tükelda sibul, küüslauk, porgand ja sellerivarred võrdseteks tükkideks. Samuti lõika tomatid väikesteks tükkideks.
Kuumuta pannil või sügavas potis õli ja prae lambakarreed mõlemalt poolt kuldpruuniks. Eemalda liha pannilt ja pane kõrvale.
Lisa pannile sibul, küüslauk, porgand ja sellerivarred ning prae need klaasjaks. Seejärel lisa tomatid ja prae veel mõni minut.
Lisa juurde rosmariin, tüümian ja lahelehed. Lisa ka kanapuljong ja sega korralikult. Lase segu keema tõusta.
Lisa lambakarreed tagasi pannile ja kata pann kaanega. Keeda keskmisel kuumusel 30 minutit, kuni liha on pehme ja mahlane.
Eemalda liha puljongist ning kõrgel kuumusel keeda vedelikku, et see muutuks paksuks kastmeks. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Serveeri lambakarreed koos kastme ja omal valikul olevate lisanditega.
Järeldus
Lambakarreed valmistamine ei ole midagi keerulist, kuid nõuab natuke vaeva ja aega. Õige maitse ja tekstuuriga lambaliha saamiseks on oluline seista temperatuuril enne valmistamist ning kasutada kvaliteetseid koostisosi. Samuti on oluline, et puljong keedetakse madalal kuumusel, et liha saaks mahlane ja pehme. Naudi seda hõrku rooga oma pere ja sõpradega!