Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha kaneelirulle?

Kaneelirullide tegemine – samm-sammult juhend

Soovid kodus valmistada aromaatseid ja maitsvaid kaneelirulle? Meil on hea meel jagada selle retseptiga, mis on lihtne ja kiire ning sobib ideaalselt hommikusöögiks või magustoiduks. Järgnevalt tutvustame samm-sammult, kuidas teha kaneelirulle kodus.

Koostisosad

Kaneelirullide tegemiseks vajate järgmisi koostisosi:

– 500 g nisujahu
– 2,5 dl piima
– 50 g võid
– 50 g suhkrut
– 1 muna
– 1 pakk kuivpärmi
– 1 tl soola
– 1 spl vanillisuhkrut

Katte jaoks:

– 100 g sulatatud võid
– 100 g suhkrut
– 2 spl kaneeli

Tainase valmistamine

Alustuseks valmistame taina. Selleks segame kuivained omavahel – jahu, suhkur, sool, vanillisuhkur ja kuivpärm. Seejärel lisame piima, sulatatud või ja muna. Sega kõik korralikult läbi ja sõtku tainas ühtlaseks palliks. Kata tainas rätikuga ja aseta sooja kohta 1-2 tunniks kerkima.

Rulli ettevalmistamine

Kui tainas on kerkinud, asetame selle jahusele pinnale ja rullime välja 30×40 cm suuruseks ristkülikuks. Sega eraldi kausis suhkur ja kaneel.

Kaneelisegu lisamine

Nüüd määri tainapinna peale sulatatud või ja kata kaneeliseguga. Veendu, et segu oleks ühtlaselt jaotatud üle kogu tainapinna.

Rulli keeramine

Nüüd tuleb tainas rulli keerata. Alusta rulli keeramist tainapinna kitsamast küljest ning rulli see tihedaks. Vajadusel võid kasutada teravat noaotsa tainakihi eraldamiseks tööpinnast.

Rulli lõikamine

Kui rull on valmis, siis saad selle lõigata tükkideks. Selleks lõika rull parajateks viiludeks (umbes 2 cm laiused) ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Jäta rullidel vahele piisavalt ruumi, et need ahjus üksteisega ei kleepuks.

Küpsetamine

Nüüd tuleb kaneelirulle küpsetada. Soojenda esmalt ahi 200 kraadini. Küpseta rulle ahjus 12-15 minutit, või kuni need on pruunistunud. Küpsetusaeg võib sõltuda ka ahju võimsusest, seega jälgi kaneelirulle küpsetamise käigus hoolega.

Serveerimine

Kui kaneelirullid on valmis, saad need ahjust välja võtta ja lasta veidi jahtuda. Serveeri need soojalt või toasoojalt. Soovi korral võid rulle ka glasuurida – sega omavahel tuhksuhkur ja piim ning kata rullid glasuuriga.

Kaneelirullide valmistamine kodus on lihtne ja kiire ning tulemus on alati maitsva ja lõhnav! Proovi seda retsepti kindlasti ka ise järele!

Veel.