Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha kaelakarbonaadi?

Kuidas teha kaelakarbonaadi

Kaelakarbonaad on Eesti traditsiooniline roog, mis on valmistatud seakaelast. See on toitev roog, mida tavaliselt serveeritakse kartulipudru, hapukapsa ja prae- või kastmega. See retsept on lihtne ja sobib suurepäraselt neile, kes soovivad proovida midagi uut ja maitsvat.

Kaelakarbonaadi valmistamine võib tunduda keeruline, kuid see on tegelikult lihtne, järgides allpool olevaid juhiseid. Seda rooga saab valmistada nii ahjus kui ka praepannil.

Koostisosad:

– 1 seakael
– sool ja pipar
– oliiviõli

Ahjus valmistatud kaelakarbonaad:

Esmalt tuleb kaelakarbonaad puhastada. Eemaldage naha pealmine kiht, kasutades selleks teravat noa.

Seejärel tuleb liha lõigata umbes 3 cm paksusteks viiludeks. Viilud peaksid olema ühesuurused, et need küpseksid ühtlaselt.

Maitsestage liha soola ja pipraga.

Asetage kahekordse fooliumi kiht küpsetusplaadile. Asetage kaelaviilud fooliumile.

Valage üle oliiviõliga ja katke teise fooliumitükiga. Fooliumi servad tuleb tihedalt kokku keerata.

Asetage kaelakarbonaad eelkuumutatud 180 kraadise ahju keskmisele riiulile.

Küpsetage umbes 1 tund.

Eemaldage foolium ja asetage tagasi ahju. Küpsetage veel 10-15 minutit või kuni liha on pruunistunud.

Serveerige koos lemmik kastme, kartulipudru ja hapukapsaga.

Kaelakarbonaad praepannil:

Kuumutage praepannil õli.

Kui õli on kuum, lisage seakaela viilud.

Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Võib kuluda umbes 7-10 minutit.

Eemaldage praepannilt ja laske umbes 5 minutit seista.

Serveerige koos lemmik kastme, kartulipudru ja hapukapsaga.

Kokkuvõtteks, kaelakarbonaad valmistamine on lihtne ja maitsev. Valmistage see oma sõpradele ja perele ning naudite üheskoos Eesti traditsioonilist rooga!

Veel.