Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha juustu?

Kuidas teha juustu: Lihtsad sammud juustu valmistamiseks kodus

Juust on toit, mida armastavad paljud inimesed üle kogu maailma. Kuid kas olete kunagi mõelnud, kuidas valmib juust? Kas olete kunagi proovinud valmistada juustu kodus? Kui mitte, siis on see artikkel teile! Allpool selgitame lihtsaid samme, mida saate järgida, et valmistada oma maitsvat juustu kodus.

Miks teha juustu kodus?

Enne kui sukeldume valmistamisprotsessi juurde, on kasulik mõista, miks võiksite teha juustu kodus. Kõige olulisem põhjus on maitse! Kodujuust on palju maitsvam ja värskem kui tööstuslikult valmistatud juust. Teine oluline põhjus on, et juustu valmistamine kodus võimaldab teil kontrollida kõiki koostisosi, mida soovite kasutada.

Samuti on juustu valmistamine kodus üsna lihtne, kuigi see võtab aega ja nõuab kannatlikkust. Kui olete saavutanud esimest korda edu, tahate kindlasti seda uuesti ja uuesti valmistada!

Mida vajate juustu valmistamiseks kodus?

Juustu valmistamine kodus nõuab vaid mõningaid põhivahendeid ja koostisosi. Allpool on nimekiri asjadest, mida peate kodus juustu valmistamiseks:

Vaja läheb:

– 4 liitrit piima
– 3/4 tassi valge äädikat
– 1/4 tl soola
– Termomeeter
– Juustulõikur
– Juustu kang
– Suur kastrul
– Köögirätik
– Huulepalsam

Juustu valmistamine samm-sammult:

Nüüd kui olete kokku saanud kõik vajaliku, on aeg alustada juustu valmistamisega. Allpool on samm-sammult juhised, mida peate järgima, et saada maitsvat kodujuustu:

Samm 1: Kuumutage piim.

Kõigepealt valage 4 liitrit piima suurde kastrulisse ja hoidke seda keskmisel kuumusel. Kasutage termomeetrit, et mõõta temperatuuri, ja kuumutage piima, kuni see jõuab 32℃-ni.

Samm 2: Äädikalahuse valmistamine.

Nüüd korjake eraldi tassi ja lisage sinna 3/4 tassi valget äädikat. Seejärel lisage tassi 1/4 tl soola ja segage kõik koostisosad hoolikalt.

Samm 3: Kombineerige piim ja äädikalahus.

Kui piim on saavutanud õige temperatuuri, eemaldage see tulelt. Seejärel valage äädikalahus piima hulka ja segage kõik hästi kokku.

Samm 4: Juustu kalgendamine.

Nüüd jätke segu 10 minutiks seisma ja vaadake, kuidas kalgendamine toimub. Kalgendunud piim tundub paksuna, nagu jogurt. Kui segu kaeb, lisage veel mõnda äädikat ja laske sel puhata veel 5 minutit.

Samm 5: Juustu lõikumine.

Kasutage juustulõikurit, et lõigata juust suuremateks tükkideks. Tükid peaksid olema umbes 1 tolli laiused.

Samm 6: Juustu kuivatamine.

Nüüd on aeg juustu kuivatamiseks. Valage segu juustukangasse, tõstke kang üles ja vajutage, et liigne vedelik välja viia. Seejärel siduge kang tihedalt kokku ja jätke see rätiku sisse, et juust saaks kuivada.

Samm 7: Maitsestage ja säilitage juustu.

Lõpuks, kui juust on täielikult kuivanud, eemaldage see kangast ja maitsestage soovi korral maitseainetega. Seejärel ladustage juust suletud anumas friikapruutlauale (või külmkappi), et selle maitse veelgi parandada.

Kokkuvõte:

Juustu valmistamine kodus on lihtsam kui arvate. Vajalikud koostisosad ja seadmed on rohkem kättesaadavad kui kunagi varem, ja protsess ise järgneb mõnele lihtsale sammule. Katsetage erinevaid retsepte ning jagage oma kaaslaste ja sõprade keskel!