Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha hernesuppi?

Kuidas teha hernesuppi – täiuslik retsept igaks ajaks

Hernesupp on rahvuslik roog, mis on levinud üle kogu maailma. Seda on kerge valmistada ja sisaldab palju toitaineid, mis teeb sellest suurepärase valiku kõigile, kes soovivad midagi tervislikku ja maitsvat. Hernesupp sobib hästi ka taimetoitlastele ja veganitele. Selles artiklis räägime, kuidas valmistada hernesuppi kodus. Tutvustame erinevaid retsepte, mis sobivad erinevate maitsete ja eelistustega. Lisaks räägime ka hernesupi tervislikkusest ja selle kasulikkusest meie kehale.

Kuigi hernesupp on lihtne valmistada, on siiski mõned olulised nõuanded, mida tuleks järgida. Esiteks peate valima õiged herned. Valige kvaliteetsed herned, mis on värsked ja terved. Lisaks on oluline valmistada suppi korralikult. Järgige täpselt kõiki ettevalmistamis- ja valmistamisjuhiseid ning kasutage roogade valmistamisel kõiki vajalikke vahendeid ja köögitarvikuid.

Retsept #1: traditsiooniline hernesupp

Traditsiooniline hernesupp on üks populaarsemaid roogasid üle kogu maailma. See retsept on mõeldud neljale inimesele.

Koostisosad:

– 400 grammi kuivatatud herneid
– 1 suur sibul, peeneks hakitud
– 3 porgandit, kuubikuteks lõigatud
– 2 sellerivart, peeneks hakitud
– 4 küüslauguküünt, peeneks hakitud
– 2 loorberilehte
– 2 tl soola
– 1 tl jahvatatud musta pipart
– 2 l vett
– 2 spl oliiviõli

Valmistamine:

Pange kuivatatud herned ööseks likku.

Kurna herned ja loputa neid jooksva veega.

Kuumuta suur potitäis vett ja lisa herned, loorberilehed ja sool.

Keeda hernesid keskmisel kuumusel umbes 45 minutit, kuni herned on pehmed.

Kuumuta teises potis õli ja lisa sibul, porgand, seller ja küüslauk.

Prae köögivilju mõni minut, kuni need on pehmed.

Lisa köögiviljad hernestele ja keeda veel 15 minutit.

Eemalda loorberilehed ja püreesta supp saumikseriga, kuni see on ühtlane.

Maitsesta supp soola ja pipraga.

Retsept #2: kookospiima hernesupp

Kui soovite midagi erilist ja eksootilist, proovige seda retsepti. See hernesupp on valmistatud kookospiimaga, mis annab sellele erilise maitse.

Koostisosad:

– 400 grammi kuivatatud herneid
– 1 suur sibul, peeneks hakitud
– 3 porgandit, kuubikuteks lõigatud
– 2 sellerivart, peeneks hakitud
– 4 küüslauguküünt, peeneks hakitud
– 2 loorberilehte
– 2 tl soola
– 1 tl jahvatatud musta pipart
– 1 tk kookospiim
– 2 l vett
– 2 spl oliiviõli

Valmistamine:

Pange kuivatatud herned ööseks likku.

Kurna herned ja loputa neid jooksva veega.

Kuumuta suur potitäis vett ja lisa herned, loorberilehed ja sool.

Keeda hernesid keskmisel kuumusel umbes 45 minutit, kuni herned on pehmed.

Kuumuta teises potis õli ja lisa sibul, porgand, seller ja küüslauk.

Prae köögivilju mõni minut, kuni need on pehmed.

Lisa köögiviljad hernestele ja keeda veel 15 minutit.

Eemalda loorberilehed ja püreesta supp saumikseriga, kuni see on ühtlane.

Lisa kookospiim ja keeda veel 5 minutit.

Maitsesta supp soola ja pipraga.

Retsept #3: kartuli hernesupp

Kui soovite valmistada midagi rikkaliku, siis see hernesupp kartulitega on ideaalne valik. See roog on tõeline trööstitoit, mis sobib ideaalselt külmal talvepäeval.

Koostisosad:

– 400 grammi kuivatatud herneid
– 3 kartulit, kuubikuteks lõigatud
– 1 suur sibul, peeneks hakitud
– 3 porgandit, kuubikuteks lõigatud
– 2 sellerivart, peeneks hakitud
– 4 küüslauguküünt, peeneks hakitud
– 2 loorberilehte
– 2 tl soola
– 1 tl jahvatatud musta pipart
– 2 l vett
– 2 spl oliiviõli

Valmistamine:

Pange kuivatatud herned ööseks likku.

Kurna herned ja loputa neid jooksva veega.

Kuumuta suur potitäis vett ja lisa herned, loorberilehed ja sool.

Keeda hernesid keskmisel kuumusel umbes 45 minutit, kuni herned on pehmed.

Kuumuta teises potis õli ja lisa sibul, porgand, seller ja küüslauk.

Prae köögivilju mõni minut, kuni need on pehmed.

Lisa köögiviljad hernestele ja keeda veel 15 minutit.

Eemalda loorberilehed ja püreesta supp saumikseriga, kuni see on ühtlane.

Lisa kartulid ja keeda 15 minutit, kuni kartulid on pehmed.

Maitsesta supp soola ja pipraga.

Hernesupp on tervislik ja toitev roog, mis sobib suurepäraselt lõunaks või õhtusöögiks. Lisaks on hernesupp taimetoitlastele ja veganitele suurepärane valik. Veenduge, et kasutate kvaliteetseid herneid ja järgite täpselt kõiki retseptis toodud nõuandeid. Lõpuks, nautige oma rooga koos pere ja sõpradega ning soovitage seda ka teistele.

Veel.