Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha glasuuri?

Kuidas teha glasuuri: samm-sammult juhend

Glasuur on magus ja kreemine kate, mida lisatakse sageli küpsetistele või kookidele. Kuidas aga valmistada oma magusat glasuuri, mis on piisavalt tugev, et oma küpsetised katta, kuid samas piisavalt pehme, et selle saaks kihiti kanda? Järgnev juhend aitab seda küsimust lahendada. Loe edasi ja saa teada, kuidas teha glasuuri korrektselt ja hõlpsasti.

Kogu vajalikud koostisosad

Kõigepealt peavad olema kõik koostisosad käepärast. Glasuuri retsept võib varieeruda sõltuvalt sellest, millist tüüpi kooki või küpsetist sa katma hakkad, seega veendu, et oled oma koostisainete nimekirja täpselt koostanud.
Peamised koostisosad, mida tihti vajatakse, on või, tuhksuhkur, piim, vanilliekstrakt ja sool. Mõned retseptid nõuavad ka šokolaadi, taimerasva või tärklist.

Võta aega, et glasuuri segada.

Glasuuri segamine nõuab täpsust ning sihipärast lähenemist. Peamine eesmärk on saavutada sileda tekstuuriga segu ilma tükkideta. Korraliku segu võib saavutada näiteks elektrilise käsimikseriga. Kui sul mingil põhjusel elektriline käsimikser puudub, siis võid kasutada ka visplit või kahvlit. Koostisosad tuleb segada omavahel nii, et glasuur ei jääks liiga vedel või liiga paks.

Lisa koostisosad järk-järgult

Kui lisad kõik koostisosad korraga, siis jääb glasuur suure tõenäosusega liiga paks või liiga vedel. Seega veendu, et lisad koostisaineid järjepidevalt ja proovides segu paksust peaaegu pidevalt jälgida. Kui näed, et segu muutub liiga paksuks, siis võid lisada neid mõningaid teelusikatäisi piima. Teisest küljest, kui segu on liiga vedel, siis võid lisada rohkem tuhksuhkurt.

Järgi retsepti

Kuna glasuuri retsepte on palju, siis tuleb neid järgida täpselt. Veendu, et oled täpselt järginud retsepti iga sammu ja lisaks arvestanud ka sellega, et glasuur kergelt tahkub järelvalmimise ajal. Ära unusta ka seda, et teatud koostisosade lisamine teises järjekorras võib mõjutada glasuuri tekstuuri, maitset või struktuuri.

Kata oma küpsetised

Kuna oled nüüd saavutanud kreemja ja sileda glasuuri, siis on aeg katta selle abil ka oma küpsetised. Kindlasti veendu, et küpsetised oleksid jahtunud ning täiesti kuivad, kuna vastasel korral võib glasuur küpsetistele kinnitumisel muutuda liiga vedelaks või häguseks. Proovi kasutada ka korralikku glasuurimisnoa või spaatlit, et katta kogu küpsetis korrektselt ja ühtlaselt.

Kokkuvõtvalt, valmistades maitsvat ja kreemist glasuuri oma küpsetistele, on vaja täpsust ja järjepidevust. Ära pinguta liigselt ja järgi samm-sammult retsepti, et saavutada lõpuks vastupandamatu maitse ja tekstuur. Loodan, et selle juhendi abil saad oma küpsetistele valmistada kerge ja maitsva glasuuri, mis paneb kõik kiitma.

Veel.