Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha burgerit?

Kuidas teha burgerit

Burger on tuntud kiirtoiduks, mis sobib igas vanuses inimestele. Burgerite valmistamine võib olla lihtne, kui järgid mõnda põhilist sammu. Selles artiklis vaatleme samm-sammult, kuidas teha burgerit.

Vali sobivad koostisosad

Burgeri valmistamiseks vajate mitmeid koostisosi. Peate valima liha, saiakese, juustu, salati ja muud lisandid. Kõige olulisem koostisosa on liha. Parimaks valikuks on hakkliha, mis on vähemalt 20% rasva. Liiga kõhn liha võib olla kuiv ja maitsetu. Samuti võite kaaluda veiseliha, sealiha või kodulinnuliha kasutamist.

Valige saiakeseks kvaliteetne kukkel. Optimaalne valik on klassikaline pihvileib. Võite kaaluda ka lavašši, ciabatta-leiba või saiakesi.

Kui olete liha ja saiakese valinud, siis saate valida ka muud lisandid. Näiteks salat, tomat, sibul, marineeritud kurk, kaste. Võite ka mõelda oma maitse järgi ja kasutada erinevaid kastmeid ja maitseaineid.

Valmistage liha

Pärast koostisainete valimist on järgmine samm liha ettevalmistamine. Kõige parem on hakkliha niiskuse ja maitse säilitamiseks vormida tihedad pallid. Liha puudutamisel hoidke käsi võimalikult vähe. Pärast seda, kui liha pallid on valmis, vajutage need kergelt lamedaks.

Kuumutage pann või grill kõrge kuumuse juurde. Liha küpsetamiseks kulub keskmiselt neli kuni viis minutit ühel küljel, sõltuvalt hakkliha paksusest. Pärast esimest külge pöörake liha ümber ja küpsetage teisele poolele veel kaks kuni kolm minutit.

Valmistage saiakesed

Kuumutage saiakesed keskmisel temperatuuril. Enne serveerimist võite vastavalt soovile saia grillida või röstitud.

Lisage lisandid

Kui liha ja saiakesed on valmis, lisage lisandid. Võite alustada salatilehtede, tomati ja sibulaga. Seejärel lisage liha, juust ja kaste. Võite lisada ka marineeritud ürdisegu, mida hamburgerimüüjad tihti kasutavad. Kombineerige lisandid oma maitse eelistuste järgi.

Serveeri burger

Burgerit saab serveerida kohe pärast valmistamist või pärast paar minutit ootamist. Serveerige koos kartulikrõpsude, friikartulite või muude lemmik kõrvalroogadega.

Lõppsõna

Burgeri valmistamine on lihtne, kui järgite mõnda põhi-juhist. Valige kvaliteetsed koostisosad, alustades lihast ja saiakesest. Siis valmistage liha ja saiakesed ning lisage lisandid. Ja siis ongi teie isevalmistatud burger valmis! Serveerige oma valmiskeedetud burger koos oma lemmikkõrvalroogadega. Nüüd saate mugava koduse kiirtoidu ja muudate oma kodusöögi veelgi maitsvamaks, samuti olete kindel, et kasutate kvaliteetseid koostisosi.

Veel.