Kuidas avada kookospähklit
Kookospähkel on iidne troopiline vilja, mis on saavutanud tohutu populaarsuse tänapäeval. Seda seetõttu, et kookospähkel on täis kasulikke vitamiine, mineraale ja tervislikke rasvu. Üks parimaid viise nende kasulike ainete saamiseks on osta kookospähkel, kuid see pole nii lihtne, kui võite arvata. Kookospähkli avamine võib olla keeruline ja aeganõudev protsess, eriti kui te pole sellega varem kokku puutunud. Selles artiklis õpetame teile samm-sammult, kuidas avada kookospähklit.
Ostmise ettevalmistamine
Enne kookospähkli avamise alustamist on oluline, et kontrolliksite selle seisukorda ja valmistaksite selle vastavalt ette. Kookospähkel peab olema kena ja ühtlase pruuni värvusega. Mustad laigud võivad olla märk sellest, et pähkel on riknenud, ja pruunid plekid võivad tähendada, et kookospähkel on kuivanud. Veenduge, et kookospähkel ei oleks ka liiga kerge, kuna see näitab, et sees olev vili ei ole veel küps.
Kui olete oma kookospähkli välja valinud, siis järgmine samm on valmistada ette see, mida vajate selle avamiseks. Vajate vasarat, naela ja kaussi. Kaussi kasutate vee kogumiseks, mis väljub pähkli avasest.
Kookospähkli avamine
Kookospähkli avamist alustame sellest, et tuleb otsida läbivõetud silm. Läbivõetud silm on punakaspruun auk kookospähkli ülemises osas. Silmaga tuleb hoolikalt lööma naelaga, kuni nael läbistab koore ja liha jõudes selle vee allikani. Kookospähklil on kolm läbivõetud silma, kuid valige esimene, kuna see on kõige suurem ja kõige lihtsamini leitav.
Kui olete oma naelaga kookospähkli silma jõudnud, siis eemaldage nael ja asetage pähkel avaga allapoole kaussi. Laske pähklil vett pakkuda, kuni see lakkab välja voolamast, et saaksite seda ohutult avada.
Kookospähkli lõikamine
Seejärel võtke oma vasar ja asetage see kookospähkli keskosale. Kookospähkli keskosa on just see osa, mida te ei soovi mingil juhul lõigata. Hoia kookospähklit kindlalt mõlema käega ja löö vasaraga selle keskosal oleva nurga peale. Sobiva löögi korral tuleks kookospähkel pooleks lõigata.
Kookospähkli lõikamisel pange tähele, et tükid ei lendaks mu ümber. Kontrollige, et lõiked oleksid korralikud ja ühtlased ning need peaksid tulema kohe esimese katsel.
Kookospähkli liha eemaldamine
Kui olete kookospähkli lõiganud, siis tuleb eemaldada kookospähkli liha. Alustage kookospähkli noaga lõigatud poolest. Tõmmake noaga nii kaua, kui koore tükk liigub ülespoole. Kui eraldate koore osa vabalt, tõmmake liha umbes 5-6 cm küljest koore sisse, seejärel kasutage lusikat praetükil ja eraldage liha tükk koorelt. Korjake kogu liha kookospähkli seest välja ja naaluge piita, jättes kõik järelejäänud osad välja.
Lõpetamine
Nagu sellel failil varem mainitud, võib kookospähkli avamise protsess võtta aega ja vajada natuke katsetamist. Kuid kui järgite neid samme, siis saate kindlasti avada oma kookospähkli ilma probleemideta. Nüüd tead, kuidas kookospähklit avada, nii et saate selle tervisliku ja maitseka viljaga rõõmu tunda!