Nullkulu

Nullkulu

mida teha rabarberiga?

“Mida teha rabarberiga” – suur juhend kõigile rabarberifännidele

Rabarber on kahtlemata üks populaarsemaid suvemaasikate hooaja esindajaid. See taim on võimeline kasvama peaaegu igas aias ja pakkuma suurepäraseid maitseelamusi nii magusates kui ka soolastes roogades. Appi – see on rabarber ehk eriline taim, mis peaks olema iga toiduvalmistaja arsenalis. Sellepärast otsustasime koostada selle juhendi “Mida teha rabarberiga”, mis räägib kõike, mida rabarberist teada tuleb.

Rabarberi ajalugu ja päritolu.

Esimesed tõendid rabarberi kasutamise kohta ulatuvad tagasi iidsetesse Hiina aegadesse, kus taim oli juba üle 5000 aasta tagasi kasutusel meditsiinilistel eesmärkidel. Samuti teame, et rabarber kasvab Põhja-Aasias ja Venemaal pikkustesse kuni 4 meetrit. Jõgi- ja mäestikupiirkondadele omased tingimused sobivad rabarberi kasvatamiseks optimaalselt.

Kuidas valida ja säilitada rabarberit.

Kui otsustate rabarberit osta, peaksite valima kõige noorema ja värskeima taime, et saaksite selle mahlakatest varretest maksimaalselt head maitset nautida. Parim viis rabarberi säilitamiseks on jahedas, kuid mitte külmas kohas. Kui hoiustate seda külmkapis, siis säilivuse aeg pikeneb. Ärge hoidke rabarberit liiga kaua, kuna selle maitse halveneb kiiresti.

Mida süüa rabarberiga.

Rabarber sobib hästi magustoidu või küpsetiste lisandiks, kuid seda võib lisada ka salatitesse või liharoogadesse. Paljud kokad juhivad tähelepanu sellele, et rabarber võib hästi sobida ka kaalulangetamisega seotud dieetidega. Rabarberi sisaldus on väga madal, mistõttu on see vähem kaloririkas kui muud toidud. Samal ajal toob see suurepärase maitseelamuse.

Retseptid rabarberiga.

*Külm rabarbersupp*

Selleks vajate: 2 kuhjaga tassi rabarberit, 1 tass vett, 2/3 tassi suhkrut, pool sidrunit, 2 1/2 tassi õunamahla.

Valmistamine: Rabarberi vars tuleb lõigata väikesteks kuubikuteks, seejärel lisada vett, suhkrut, õunamahla ja sidrunikoort. Keetke umbes 5 minutit, kuni rabarber on pehme. Seejärel võta pott tulelt ja valmista massiks, segades kõik koostisosad kokku. Serveeri jahutatult.

*Rabarberi-maasikakook*

Selleks vajate: 3 tassi värskeid rabarberit, 1 tass suhkrut, 1/4 tassi maisitärklist, 1/2 tl vanilliekstrakti, 2 1/2 tassi hakitud maasikaid, 1 1/2 tassi jahu, 1/2 tassi suhkrut, 1 tl soola, 1 tl küpsetuspulbrit, 1/2 tassi võid, 1/2 tassi piima, 2 munakollast.

Valmistamine: Kõigepealt tuleb ahju eelsoojendada 190 °C kraadini. Seejärel lõigake rabarber väikesteks tükkideks ja segage maasikatega. Lisa suhkur, maisitärklis ja vanill. Segage kõik korralikult läbi ja valage see segu 23 cm läbimõõduga pannile. Valmistage tainas eraldi. Selleks segage omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Seejärel lisage või, piim ja munakollased ja segage kõik koostisained ilusaks ja ühtlaseks massiks. Valage seejärel segu rabarberi-maasika segu peale ning asetage kook ahju umbes 35-40 minutiks. Kui kook on valmis, siis võtke see ahjust välja ja pange taldrikule või serveerimisnõusse.

Kokkuvõte.

Rabarber on mitmekülgne taim, mis sobib paljudesse erinevatesse toitudesse. Parim viis selle valmistamiseks on lihtsalt rabarber paljaks koorida ja tükeldada, lisades sellele maitse järgi suhkrut. Sellega saate valmistada fantastilisi valikuid nagu magustoidud, küpsetised, supp ja isegi salat. Aga tähtsam veelgi- rabarber on tervislik toit, mis sisaldab vähem kaloreid kui mitmed teised toidud. On aeg rabarberi kasvatamiseks ja katsetamiseks uute, põnevate roogade valmistamiseks.

Veel.