Nullkulu

Nullkulu

mida teha piparkoogitainast?

Mida teha piparkoogitainast? Jõulupühad on imeline aeg, täis head toitu, lähedastega koosolemist ja muidugi külma, talveõhtut. Pole paremat viisi pühadetunnet sisse elada kui küpsetada piparkooke! Ja selleks, et saaksite kõige maitsvamad ja tervislikumad piparkoogid, on oluline alustada piparkoogitainaga. Seejärel on üksnes taevani võimalusi ja edasi saate oma piparkoogid kaunilt kaunistada, et need oleksid täiuslikud pühaderõõmuks.

Kuidas piparkoogitainast alustada?

Piparkoogitainas on lihtne valmistada, eeldusel, et teil on kõik vajalikud koostisosad ja võtate aega, et kõiki samme hoolikalt järgida.

Koostisosad

Alustada tuleb koostisosade otsimisega. Parim on valida mahedad koostisosad, nagu näiteks naturaalne mesi, kvaliteetne või, tervislikud jahud, näiteks täisteranisujahu, riisijahu või gluteenivaba jahu, ning suhkur, mis parim variant on pruun suhkur, kuna see on tervislikum ja annab piparkookidele mõnusa maitse.

Taigna valmistamine

Kui olete kõik vajalikud koostisosad leidnud, järgneb piparkoogitaina valmistamine. Esiteks segate kokku taina kuivained ja maitseained – jahu, sooda, kaneeli, ingveripulbrit, kardemoni ja nelki. Seejärel sulatate või ja mesi, kuni see on vedel ning segate see kuivainetega kokku. Segage tainas hoolikalt läbi, et see oleks ühtlane ja sile.

Taina vormimine ja küpsetamine

Pärast taina valmistamist saate selle panna kilekotti ja seejärel 20 minutiks külmkappi, et see jäätuks. Pärast külmkappi võtmist saate taina vormida ja välja rullida piparkoogi-vormide abil ning asetada piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Siis küpsetate piparkooke umbes 10–12 minutit ahjus 180 kraadi juures.

Kuidas kaunistada piparkooke?

Pärast piparkookide küpsetamist on aeg kaunistamiseks. Siin on mõned lihtsad ja tervislikud viisid, kuidas anda oma piparkookidele eriline ja kaunis välimus.

Lihtne glasuuri kate

1 suur valk
3 tassi tuhksuhkrut
4-6 spl veiniäädikat
1 tl vaniljeekstrakti
Sool
Värvilised martsipanid

Vahusta valgud kindlaks vahtuks. Lisa tuhksuhkur, 1 spl korraga, vahusta hoolikalt. Lisa veiniäädikas, vanilliekstrakt ja umbes 1/8 tl soola, vahusta taigen kuni pehme ja siidine.

Kaunista piparkooke glasuuri ja martsipanidega, luues erinevaid detaile nagu lumi, bell, kõrvitsad, jõulupuud jne.

Tervislikud puuviljakatted

Puhastage ja tükeldage puuviljad nagu virsikud, maasikad, õunad, mustikad jne. Pange puuviljad kaunilt piparkookidele ja lisage peale tervislik ja maitsvad kastmed.

Šokolaadikate

Sulatage ploomid šokolaadi või tervisliku steviaga. Pange kuivatatud puuviljadele suur lusikatäis šokolaadi ja kaunistage need pähklitega või tükeldatud kuivatatud puuviljadega.

Nagu näete, on piparkookide tegemine lihtne ja lõbus ning vähemalt selle aktiivsuse ajaks tunnete end nagu tõeline perenaine. Kui järgite lihtsaid juhiseid ja proovite oma piparkooke valmistada tervislikul viisil, saate valmistada maitsvat, tervislikku ja atraktiivset pühadelaua kaunistust. Nii et võtke mõned terved koostisosad ja alustage piparkookide valmistamist, nii nagu igaüks meist seda meeleldi teeb. Võite isegi oma ise valmistatud piparkooke jagada oma sõprade ja perega, et anda neile südantsoojendavaid ja õnnelikke jõule.

Veel.