Mida teha patissonist: Kuidas valmistada maitsvat rooga
Patisson on huvitav köögivili, mis meenutab laiutavat kõrvitsat või õrna kabatšokit. Patissonil on palju tervislikke omadusi, mis muudab selle kindlasti üheks tervislikumaks valikuks köögiviljade seas.
On palju võimalusi, kuidas patissone valmistada – saate neid praadida, pista ahju, keeta, grillida või lisada suppidele. Allpool on mõned maitsvad ja tervislikud retseptid, mida saate proovida.
Patissoni lausa pirukas
See on suurepärane võimalus teha patissone maitsekaks pirukaks, mis maitseb nagu suvine päev. Selleseks vajate pirukapõhja jaoks 1,5 tassi jahu, 1/2 tassi võid, 1/4 tassi külma vett, 1 tl soola, 2 tassi patissone, 1/2 tassi hakitud sibulat, 1/2 tassi hakitud paprikat, 1/2 tassi hakitud tomatit, 3/4 tassi riivjuustu, 4 muna, 2 tassi piima, 1/2 tl soola ja pipart maitse järgi.
Kombineeri jahu, või ja sool kuni moodustub puru. Lisa vesi ja sega kuni mökki moodustub. Rulli taigen välja ja pane see pirukavormi. Piserda sibul, paprika ja patissone ühtlaselt põhjale. Lisage riivjuust ja segage. Klopi munad kergeks vahtuks. Sega piim, muna, sool ja pipar ning vala segu pirukavormi. Küpseta 375 kraadi juures umbes 50-60 minutit. Lase jahtuda ja serveeri.
Vahemere salat patissone ja kikerhernestega
See värskendav salat sobib ideaalselt suupisteks või lõunaks. Selleks vajate 1 patisson, 1 purk kikerherneid, 1 punase paprika, 1 tšilli, 1 purk maisi, 1 tass värskeid herneid, 1 hakitud sibul, 1 lõigatud kurk, 1/2 tassi tükeldatud värsket koriandrit, 1/4 tassi hakitud värsket münti, 1/4 tassi sidrunimahla, 1/4 tassi oliiviõli ja soola ja pipart.
Lase patissonil ja maisil nõrguda. Sega kokku kikerherned, paprika, kurk, tšilli, hernekaunad, sibul, koriander, münt ja maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud patisson ja mais ning kalla segu ühtlaselt üle salati. Lisa sidrunimahl ja oliiviõli ning sega kuni salat on täielikult kaetud.
Patisson supp
See rikkalik ja kreemjas supp on sobib külmemateks päevadeks. Selleks vajate 2 tassi koorimata patissoni, 4 hakitud sibulat, 2 tassi kana või köögiviljapuljongit, 1 tl soola, 2 purgi hapukoort, 1/2 tassi parmesani juustu, 1 tl hakitud küüslauku ja 1/4 tl jahvatatud pipart.
Keeda patissoni, sibulat ja puljongit umbes 10-15 minutit, kuni patissons on pehmed. Sega hoolikalt hapukoor, parmesani juust, küüslauk, sool ja pipar. Jahuta segu ja sega hoolikalt segistiga kuni supp on ühtlaseks muutunud.
Serveeri viilutatud krutoonidega.
Kokkuvõte:
Patisson on köögiviljade kuningas, mis võib olla väga mitmekülgne ja sobida paljudeks erinevateks roogadeks. Proovige neid retsepte ja hakake patissoni oma lemmikuteks valmistama! Salatid, pirukad ja supid on vaid mõned näited sellest, mida patissonist valmistada saab. Loodame, et saite nendest retseptidest inspiratsiooni, kuidas patissone oma köögis kasutada saate. Kui teil on muid häid patissoni retsepte, jagage neid meiega kommentaarides!
Koostatud: Meie köök.