Nullkulu

Nullkulu

mida teha kurkidest?

Mida teha kurkidest?

Kurgid on tõeline suvine delikatess, mis sisaldab palju kasulikke vitamiine ja toitaineid. Kuid kuidas neid maksimaalselt ära kasutada? Selles artiklis õpetame, kuidas kasutada kurke erinevates roogades ja kuidas neid korralikult säilitada.

Marineeritud kurgid
Marineeritud kurgid on suurepärane võimalus kasutada ülejäänud värskeid kurke. Selleks tuleb kurke lõigata õhukesteks tükkideks ja panna need purki koos soolaga. Seejärel valatakse peale äädikalahus ning jäetakse purk paariks tunniks seisma. Võid lisada ka pipart, küüslauku või muid maitseaineid.

Kurgisalat
Kurgisalat on klassikaline toit, mis sobib suurepäraselt praetud liha või grillitud köögiviljadega. Selleks tuleb kurkidele lõigata õhukesed viilud ning segada need hapukoore või jogurtiga. Lisa juurde sidrunimahla, soola ja pipart ning soovi korral hakitud murulauku.

Kurgimahl
Kurgimahl on tervislik jook, mis aitab kehal vedelikupuudust korvata. Selle valmistamine on ülilihtne – lõika kurgid tükkideks ja sega blenderis või saumikseriga. Vala jook klaasi ja lisa soovi korral mõned jääkuubikud.

Külmutatud kurgid
Kurke saab edukalt külmutada, kuna see säilitab nende värskuse ja toitaineterikkuse. Selleks tuleb kurgid lõigata viiludeks ning panna need sügavkülma. Külmutatud kurke saab kasutada hiljem suppides, hautistes või smuutides.

Kurgi-hernesupp
Kurgi-hernesupp on väga maitsev ja tervislik, samuti on see kiirelt valmistatav roog. Selleks tuleb hakitud sibul ja küüslauk pannil kuumutada ning seejärel lisada sinna kooritud ja hakitud kurk ning herned. Sellele lisada puljong ning lasta keeda kuni roog on valmis. Serveeri koos leivaga.

Kurgi-kana salat
Kurgi-kana salat on suurepärane pooleliitrine roog, mis on täis valku ja vitamiine. Selleks tuleb kanafilee praadida pannil ning seejärel lõigata tükkideks. Lisada sinna ka kurk, tomat, lehtsalat ning valmistada kaste õlist, äädikast, sinepist ning soolast ja piprast.

Kurgi-sinepi kaste
Kurgi-sinepi kaste on suurepärane lisand grillitud lihale. Selleks tuleb kurk riivida ja segada sinepi, hapukoore, või ja sidrunimahlaga. Kaste on valmis!

Kurgi-kokteil
Kurgi-kokteil on karge ja värske jook, mis sobib ideaalselt suvepäevadeks. Selleks tuleb kurgid lõigata tükkideks ning blenderis segada koos jää, limonaadi ja mündiga. Kui soovid, võid lisada ka viina või jääteed.

Kõik need retseptid on lihtsad ja kiired, kuid väga maitsvad. Ära unusta, et sperotsevate ja kauniste kurkide saamiseks tuleb hoida kurke murukamaras. Naudi!

Veel.