Nullkulu

Nullkulu

mida teha rovaniemis?

“Mida teha Rovaniemis: Suur seiklus ootab teid Lapimaal”

Tere tulemast Lapimaale, kus põhjapõdrad, jõuluvanad ja mulgid paljunevad väga lõbusalt! Kuid mis ekskursioone ja tegevusi peaksite külastajana tegema, kui saabute linnakesse, mis on tuntust kogunud oma tohutute lumemägede, kaunite tammemetsade ja higistamapaneva aurora borealise tõttu?

Siin on mõned soovitused tegevuste kohta, milliseid kohti külastada ja mis tegevused Lapimaa linna Rovaniemis saadaval on. Läheme peale!

Suusatamine Rovaniemi suusahalli sportimaale

Rovaniemis ilmuvad esimesed lumekorrad novembris ja turistid saavad külastada paljusid suusakeskusi, kus nad saavad harjutada oma suusapõhimõtteid. Rovaniemi suusahall tervitab külastajaid igas vanuses ja selles toimub erinevaid spordiüritusi, kus saate koos reisipartneritega avalikkusele oma suuskade keerutamise oskust näidata.

Karujärve külastamine

Karujärvi on järv, mis asub Rovaniemi kesklinnast 20 km kaugusel. See on merest kõrgel, mistõttu saab kalastusvõimalusi pakkuda aastaringselt – talvel jääaugud ja suvel paadiühendused.

Järvel sõidavad ekskursioonide korras matkajatele aurupraamid, mis võimaldavad teil imetleda imelisi vaateid lähiümbrusele. Kui olete juba Karujärvel jalutanud, siis leiate veel sealt ranniku lähedusest ka jahimehi, kes teevad järvest püügi.

Kohtumine tõelise jõuluvanaga

Mõnes kohas teised jõuluvanad on lihtsalt teesklus, kuid teisalt kohas Tähtis Peaorg jõuluvanad ja nende tustumatu naer, bensiin, kasvavad, tõelised ainsad elalõudad. Siit leiab ka näiteks Santa Parki ja Villa San’ta.

Minu soovituseks oleks käia otse jõulumanorist ja viia seal aega koos jõuluvanaga, kusjuures külastajatel on võimalik tulla sinna külastama aastaringselt. Leiad seal ka märkmiku ja suveniirid, mida saate endale kaasa osta.

Niisiis, kui külastate Rovaniemi, ei tohiks jõuluvana külastamine kindlasti puudu jääda!

Safari neljarattaliste ATV-dega

ATV-safarite ekskursioon pakub võimalust minna varasele seiklusele, et tutvuda kohaliku taimestiku ja loomastikuga. ATV-safarid sobivad eriti hästi neile, kes soovivad tugevaid adrenaliinielamusi ja põnevat kogemust.

Safari pakett sisaldab lisaks ATV-le ka varustusturvavestiga ja kiivriga. Lisaks on koha peal võimalik jalutada looduses, jalgratta ekskursioonil, pildistada ja vaadata aurora borealist.

Lund vahetada jääküla külastuseks

Lapimaal on eriline aspekt – suurepärased jääkülad, kust leiad ilusaid vaateid ja võimalusi korraldada talvist jõulumõõdul üritusi. Siin korraldatakse näiteks palju koerte kelgusõite, lumelaua- ning suusatamisel on ka eraldi võistlussari.

Lisaks leidub siin ka jääküla, kus igludes külmikud on, et hoida külastajate kaasavõetud või kohapeal ostetud toitu ja jooke külmkapis või muulajalgel külmumas. Samuti leiate sealt küttepuud, millega külmetamast tulles käivitate koheselt lõkke.

Kokkuvõte

Kuigi Rovaniemi on väike linn, on siin rikkalikult tegevust, mis on kohandatud erinevatele vanusegruppidele ja puhkajatele. Loodus, seiklus, sport ja hämmastav aurora borealis – kõik on olemas.

Niisiis pole ime, et Rovaniemi võõrustab aastaringselt lugematuid turiste, kes tulevad siia seiklema ja loobuma argipäeva rutiinist. Kui soovite külastada rohkem soovitusi Rovaniemis, külastage turismilehekülgi ja tehke broneering enne saabumist.

Veel.