Mida teha krabil?
Krabi võib tunduda keerukas toit, kuid see on tegelikult üks lihtsamaid toite valmistada, kui tean, kuidas krabilist õigesti kätte saada ja selle korralikult valmistada. Nii et kui sa tahad teada, mis on need olulised sammud, mida sa peaksid võtma, et saada maitsvat krabi, siis järgmine artikkel on just sulle.
Krabi kättesaamine
Krabi valmistamiseks peab esimene samm olema krabi kättesaamine. Kõige lihtsam viis krabi saamiseks on minna kalaturule, kus saate valida juba elusat krabi. Siiski, kui te ei saa elusaid krabisid, pole ka hukatud krabi keetmine keeruline. Krabide säilitamine toimub kuivas ja jahedas kohas, kuid tuleb veenduda, et krabi ei kuivaks või sureks enne valmistamist.
Krabi keetmine
Krabide valmistamine algab keetmisest. Kõige tavalisem viis krabi keetmiseks on keeta vett suures potis ja seejärel lisada krabid koos mõne soolateraga. Krabi keetmine sõltub krabi suurusest, kuid keskmise suurusega krabi keetmine võtab tavaliselt aega umbes 10-15 minutit.
Krabi puhastamine
Pärast krabi keetmist peate hakkama krabi puhastama. Kõigepealt patseerige krabi saba ja küünistega ning eemaldage need kehast. Järgmisena saate krabi kere pooleks lõigata ning eraldada kooriku osa kehast. Lõpuks eemaldage kõik liha ja kaevake seejuures ettevaatlikult kõik liha välja.
Krabi toiduks valmistamine
Krabi valmistamine toiduks olevaks roaks on lihtne. Krabiliha võib kasutada mitmel erineval viisil, näiteks salatites või pasta- või riisiroogades. Siinkohal on mõned retseptid, mis aitavad teil krabi maitset täielikult ära kasutada.
Krabipasta
Koostisosad:
– Krabiliha
– Pasta (eelistatavalt spagetid)
– Sibul
– Küüslauk
– Paprika
– Tomatipasta
– Sidrunimahl
– Või
– Sool ja pipar
Valmistamine:
– Keetke pasta soolaga maitsestatud vees, kuni see on “al dente”.
– Sulatage pannil või ja lisage hakitud sibul ja küüslauk.
– Kui sibul on pehme, lisage paprika ja tomatipasta ning segage välja.
– Seejärel lisage keedetud krabiliha koos väikese koorega ning segage koostisosad ühtlaseks.
– Lisage sidrunimahl, sool ja pipar maitse järgi.
– Lisage valmis keedetud pasta pannile ning segage mõni minut.
Krabipüree
Koostisosad:
– Krabiliha
– Või
– Piim
– Sool ja pipar
Valmistamine:
– Sulatage pannil või ning lisage hakitud krabiliha.
– Soojendage kuni liha on pruunistunud umbes 5-6 minutit.
– Lisage piim ning sool ja pipar maitse järgi.
– Laske püreed 5-10 minutit valmida.
– Segage kõvasti, kuni saavutate ühtlase konsistentsi.
Kokkuvõte
Krabi valmistamine võib tunduda raskena, kuid selle tsentrifuugiga võitlus on seda väärt. Enne krabi valmistamist veenduge, et see oleks korralikult keedetud ja puhastatud ning et saaksite maksimaalset maitset ning toitainete sisu. Proovige neid retsepte isegi järgi ning te saate krabi töödelda kerguse ja mugavusega.