Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha õunaveini?

Kuidas teha õunaveini?
Kui soovite teada, kuidas teha värsket ja maitsvat koduse õunaveini, siis olete õiges kohas. Järgides allpool toodud juhiseid, saate valmistada oma kodus mahla, mis muutub ajapikku tõeliselt suurepäraseks ja aromaatseks veiniks.

Esimene samm – õunte korjamine ja pesemine
Parim viis õuna valimiseks on otsida õunapuud, mis on hästi hooldatud ja viljakad. Selles osas pole minimaalset nõuet, kui palju õunu tuleks kasutada, kuid võite arvestada, et keskmiselt tuleb kilogrammist õuntest umbes pool liitrit mahla. Pärast õunte korjamist tuleb need puhastada veega ja kuivatada.

Teine samm – õunte mahla pressimine
Õunte mahla pressimiseks on mitmeid viise. Kodus on lihtsaim kasutada spetsiaalset pressi või mahlapressi. Kui teil sellist võimalust pole, võite kasutada suurt segamiskaussi ja köögikurni. Jälgige, et õunte purustamisel poleks seemneid, kuna pärast mahla pressimist tuleb mahla filtrida.

Kolmas samm – mahla filtreerimine
Pärast mahla pressimist on oluline see filtreerida. Kõige parem on kasutada peeneid marli- või puuvillaseid riidelappe, et mahla saaks puhastada ebameeldivatest lisanditest. Vältige mahla filtreerimist kasutades plastikust ja metallist esemeid. Pärast mahla filtreerimist jätke see hästi ventileeritavasse kohta, et oodata, millal mahla käärimisprotsess algab.

Neljas samm – õunaveini tegemine
Kui mahla käärimisprotsess saab alguse, lisage mahla hulka pärm, et käivitada käärimisprotsess. Käärimisprotsess võib kesta paar päeva. Veenduge, et mahuti, kus toimub käärimisprotsess, oleks hästi suletud, et vältida õhu juurdepääsu ja muude mikroobide sissetungi.

Viies samm – õunaveini käärimise protsessi jälgimine
Kuna käärimisprotsess on erinevate tegurite mõjul, nagu temperatuur ja õhuniiskus, võib selle aeg varieeruda. Seetõttu on oluline käärimisprotsessi jälgida ja märkida, millal see lõpeb.

Kuues samm – õunaveini pudeldamine ja serveerimine
Lõpuks kurnake veini pudelisse ja sulgege see korgiga. Veenduge, et korgid on tihedad ja hoidke veini klaaspudelites, et vältida veini kokkupuudet õhuga. Valmis vein võib olla pisut hägune, kuid aja jooksul selgineb see iseenesest. Serveerige veini jahutatult.

Vaatame üle juhiste põhipunktid

Kokkuvõtteks
Nüüd, kui olete valmis valmistama oma kodust õunaveini, võite kindel olla, et selle protsessi lõpuks saate nautida teie enda loodud suurepärast aromaatset jooki. Oluline on järgida juhiseid ja enesejuhtimisel proovida erinevaid retsepte, et luua oma väike käärimiskoda. Viimaseks oluliseks märksõnaks on kannatlikkus, sest veini valmistamine nõuab aega ja vaeva, kuid lõpptulemus on seda väärt.

Veel.