Kuidas teha angervaksa siirupit
Igal aastal ootab suvi selle imelise taime saabumist – angervaksa. Angervaksa on tuntud oma meeldiva aroomi ja tervendavate omaduste poolest. Üks levinumaid viise angervaksa kasutamiseks on valmistada sellest imelisest taime õitest siirupit. Selles artiklis räägime sellest, kuidas teha angervaksa siirupit oma kodus mugavalt ja lihtsalt.
1) Valmistumine
Enne, kui alustame, peame salvestama mõned tarvikud. Vajame tervet kilo angervaksa õisi, kilo suhkrut ja 1,5 liitrit destilleeritud vett. Samuti on kasulik varuda mõned kummikindad ja purgid, kus hoiustada valmistooteid.
2) Loputage ja kuivatage õied
Kui olete angervaksa välja valinud, loputage õisikud jaheda veega. Seejärel kuivatage õied käterätikuga. Ärge muretsege, kui märjus ei kao täielikult – natuke niiskust pole probleemiks.
3) Eraldage õied tüvest
Nüüd peate eraldama õied tüvest. Võtke õisik käes ja tõmmake ettevaatlikult õisikust kõriosa välja. Seejärel jätke ainult õisik kätesse.
4) Valmista angervaksa tee
Nüüd, kui teil on küpsetatud angervaksa, on aeg valmistada sellest teed. Valage üks ja pool liitrit destilleeritud vett suurde potti ja lisage kogu kilogramm angervaksa õisi. Keetke seda segu, kuni õied tõmbuvad helepunaseks. See peaks võtma umbes 20-30 minutit.
5) Filtreerige segu
Kui teie tee on valmis, eemaldage pott tulelt ja laske sel veidi jahtuda enne järgmise sammu tegemist. Saate segu filtreerida ka vahtrasiirupi filtriga või tavalise sõela abil. Kuidas iganes te valite, veenduge, et kogu õisikud oleksid filtreeritud välja.
6) Lisage suhkur ja kuumutage segu uuesti
Nüüd, kui teil on filtreeritud tee, lisage suhkur. Kuumutage seda segu aeg-ajalt ja segage vaheldumisi, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Pärast seda jätke segu ööseks välja, et lusikasse võimalikult palju maitset leotada.
7) Enne villimist steriliseerige purgid
Valmistage ette purgid, mida kasutate valmistoote hoidmiseks. Neid võib leida varem kasutatud purkide hulgast. Peske purgid põhjalikult ning steriliseerige neid katlas umbes 10 minutit. Seejärel laske neil korralikult vett kuivada.
8) Villige purki ja hoiustage
Kui siirup on öö läbi leotatud, kuumutage seejärel seda purkides uuesti üle ja lisage maitse järgi veel suhkrut või vett. Kui segu on täiesti sile ja kogu suhkur on lahustunud, võite siirupi kuumutatud purkidesse valada. Hoidke siirupit külmikus kuni kuus kuud.
Kokkuvõtteks
Angervaksa siirupi valmistamiseks on vaja vaid mõnda lihtsat sammu ja õigeid tarvikuid. Siin on kõik, mida peate teadma, et valmistada oma kodus lihtsalt ja tõhusalt omaenda ohutut ja naturaalset angervaksa siirupit. Nüüd saate nautida selle taime võimsaid ravivaid omadusi hea maitsega. Hoidke seda külmikus ja võtke alati annus, kui tunnete, et vajate väikese energialaengu. Korrake seda protsessi iga kord, kui soovite teha maitsekat angervaksa siirupit.