Nullkulu

Nullkulu

mis on inkasso?

Mis on inkasso?

Inkasso on teenus või protsess, mis hõlmab võla sissenõudmist võlausaldajatelt või võlausaldajate esindajatelt. Selle teenuse kaudu aitab võlausaldaja tagasi saada raha, mida võlgnikud neile võlgu on. Inkassoteenuse osutajad kasutavad erinevaid meetodeid võladega tegelemiseks. Siia kuuluvad kõned, meilid, kohtuasjad ja muud meetodid.

Inkassoteenused on erineva suurusega ettevõtteid, nagu näiteks suurte pangad, krediidiühingud ja krediidiasutused, samuti ka väiksemad asutused ja ettevõtted. Need teenused on ühiskonnas väga olulised, sest need aitavad võlausaldajal oma raha tagasi saada. Inkassoteenused tulevad sageli mängu siis, kui võlgnikud lõpetavad võla tasumise või hakkavad tasuma ainult osa oma võlast.

Inkassoteenuste tüübid

Inkassoteenuseid on erinevatel ettevõtetel erinevaid. Mõned ettevõtted võivad pakkuda ainult ühte tüüpi inkassoteenust, samas kui teised pakuvad erinevaid teenuseid. Siin on mõned inkassoteenuste tüübid:

Kärpimine (lihtne inkasso)

Lihtne inkasso hõlmab sageli ainult kirjalikku teavitust võlgnikule võla tasumisest. Selle tüübi korral ei nõuta võlgnevuse käsitlemist kohtus.

Nõudmistähted

Kui võlgnik ei tasu võlgnevust või ei tee makseplaani, saadab võlausaldaja nõudmistähe. See sisaldab kõiki võla andmeid ja selle suurust, koos maksetähtajaga. Kui võlgnik ei reageeri, edastab võlausaldaja inkassofirma poole pöördumise.

Kohtuasjad

Kui võlgnik keeldub maksmast või ei vasta üldse võlausaldaja nõudmistele, võib võlausaldaja pöörduda kohtusse. Selles protsessis esitab võlausaldaja hagiavalduse, üksikasjadega, et saada võla tasumine kohtu kaudu. Kohtu ebapopulaarsus võib sunnida võlgnikku võlga koheselt tasuma, et vältida kohtusse minekut.

Lepingulised kokkulepped

Lepingulised kokkulepped võivad leppida kokku tasumise järjekorra, maksetingimuste ja maksmise kuupäevade osas. See hõlmab mõlema poole kokkuleppe kirjalikku sõlmimist. See kokkulepe aitab vältida kohtusse minekut.

Tagasivõtt

Inkassofirmad võivad võla tasumist nõuda kaupade või vara tagasi võtmise abil. See teenus on pigem tüütu kui tavaline. Seda kasutatakse peamiselt juhul, kui võlausaldaja kohtub võlgnikuga ja soovib koostööd teha.

Kuidas inkassoteenused töötavad?

Inkassoteenuste tööpõhimõte erineb ettevõttelt ettevõtteni. Siiski järgivad kõik ettevõtted sarnast protsessi:

Alustamine

Esiteks saab võlausaldaja inkassoteenuse kohta teavet ja otsustab, kas kasutada inkassoteenuseid võlgade sissenõudmiseks.

Võlgade nõudmine

Inkassofirmad saadavad võlgnikule (või võlgnetavale ettevõttele) hoiatuskirjad võlgade tagasimaksmise kohta. Kui võla tagasimaksmine toimub selles etapis, võib inkassofirmad edasi liikuda.

Järgmine samm

Kui esialgne etapp ei suuda võla tagasimaksmist tagastada, võib inkassofirma kasutada muid meetodeid, näiteks kohtumenetlust või vara tagastamist.

Kuidas valida õige inkassofirma?

Kui teil on võlga, soovite, et inkassoteenus, mida te kasutate, on õige. Siin on mõned funktsioonid, mida peate inkassofirma valimisel arvestama:

Reitingud ja kommentaarid

Võite vaadata ettevõtte tulemuslikkust nende hinnete ja kommentaaride põhjal. Need on kliendihinnangud ja sisaldavad teavet inkassofirma kohta.

Nõuanded ja arvustused

Teie sõber või pere liige võib olla kasutanud inkassoteenust, mis talle meeldis. Teie eakaaslastelt saadud arvustused võivad olla teile kasulikud.

Tasud

Inkasso kiirus sõltub tasudest, mida ettevõte võtab. Ettevõtted võivad pakkuda tasuta hinnapakkumisi ja võrrelda hindu kogu turul.

Kokkuvõte

Inkassoteenused on hädavajalikud, kuid need võivad olla ka nii positiivsed kui ka negatiivsed kogemused. Võlausaldajad võivad oma raha tagasi ega pea raiskama aega raha tagaajamisele. Kuid võlgnikele keeldumine “lihtsalt” võlgadest ei tööta, see võib halvendada nende krediidiportfelli pikaajalist mõju ja võib viia suuremate võlgade summadeni. Hea inkassoteenuse abil peavad suhted olema läbipaistvad, suhtlus võlausaldajate ja võlgnike vahel peaks olema hea ja suhted oleksid positiivsemad.

Veel.