Kuidas teha lasanjet: samm-sammult juhend
Lasanje on Itaalia päritolu pastaroog, mis on muutunud ülemaailmseks lemmikuks. Seda valmistatakse lasanjeplaadist, mis on jagatud kihtideks koos erinevate täidistega, nagu liha, kaste, köögiviljad ja juust. Korralikult valmistatud lasanje on maitsev ja toitev koduleib, kuid mõned võivad arvata, et see on keeruline ja aeganõudev. Aga ärge muretsege, sellel on lihtne viis teha lasanjet oma kodus. Siin on meie koostatud samm-sammult juhised, et saaksite valmistada maitsva lasanje oma perele ja sõpradele.
Koostisosad:
Enne lasanje tegemist peate koguma kõik koostisosad, mida vajate. Järgmised koostisosad on vajalikudlasanje jaoks:
• 500 g lasanjeplaati
• 400 g jahvatatud liha
• 1 sibul
• 4 küüslauguküünt
• 400 ml tomatikastet
• 400 ml piima
• 3 spl võid
• 3 spl jahu
• Must pipar teie maitse järgi
• 1 tl soola
• 1 tl kuivatatud oreganot
• 1 tl kuivatatud basiilikut
• 200 g riivitud juustu
Küpseta lasanjeplaadid:
Kuumutage ahi 180 kraadini. Lasanjeplaadid vajavad etteküpsetamist enne lasanje koostamine. Keetke lasanjeplaate suures potis soolaga maitsestatud vees, nagu pakendil juhendatud. Keetmise kestus sõltub tootjast ja pakkumisest. Lasanjeplaadid peaks olema pehmed, kuid jäigad, et neid oleks lihtne kihiks laduda. Pärast keetmist lasanjeplaadid kurnake ja kuivatage hoolikalt.
Lihasegu valmistamine:
Lihasegu on lasanje tähtis komponent. Küpsetage suurel pannil jahvatatud liha, töödeldud sibulaid ja hakitud küüslauku kuni kuldpruuni värvuseni. Ärge unustage lisada soola ja pipart maitse järgi. Seejärel lisage tomatikaste, oregano ja basiilik ning segage hästi. Laske segul keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni kogu liha on täielikult keedetud ja kastmes on maitsed hästi segunenud.
Béchamel kastme valmistamine:
Béchamel kaste annab lasanjele kreemja tekstuuri ja rikkaliku maitse. Sulatage keedunõus 3 supilusikatäit võid. Lisage jahu ja segage kiiresti, et seda seguneks. Seejärel valage piim aeglaselt, pidevalt segades, et vältida tükeldamist. Maitsestage pipraga kurnake, hoidke madalal kuumusel pidevalt segades kuni see muutub paksuks ja kreemjaks.
Lasanje kokkupanek:
Lasanjeplaatide kokkupanek on üks keerukamaid osi, kuid see peaks olema ka lõbus. Alustage veepihustus niiskuse hoidmiseks oma ahjule sobival lasanjeplaadil. Järgmine on liha segu ja kaste kiht. Seejärel korrake seda protsessi, kuni kõik lasagneplaadid on kasutatud. Lõpetage lasanje kihtides riivitud juustuga. Kui olete kõik kihid loonud, asetage küpsetuspihust valmistatud kausile.
Küpsetushood:
Katke lasanje fooliumiga lasanje valmistamise protsessi lõpuni ja asetage see ettevalmistatud ahjuplaadile. Küpsetage ahjus 25–30 minutit, seejärel eemaldage foolium ja küpsetage veel 10-15 minutit, kuni juust on kuldpruuniks valminud. Eemaldage lasanje ahjust ja laske sellel seisata 15 minutit.
Serveerimine:
Valmistatud lasanje on valmis serveerima ja nautima oma pere ja sõprade seltsis. Lõika lasanje portsjoniteks ja serveeri koos värskete salatitega.
See ongi – lasanja valmistamine pole enam nii keeruline nagu tundus. Järgige neid lihtsaid samme ja lisage oma isiklikke maitseid, et luua tõeliselt ainulaadseid lasanje retsepte. Loodame, et see artikkel oli teile kasulik ja inspireeris teid katsetama rohkem Itaalia retsepte kodus. Buen appetito!