Nullkulu

Nullkulu

mis on steik?

Mis on steik?

Steik on üks lihtsamaid ning ka populaarsemaid toiduaineid maailmas. Steigi valmistamiseks kasutatakse tavaliselt beefi, mis on valitud oma hea maitse, tekstuur ning marmoriseerumise tõttu.

Nii nagu ükski teine liha, vajab ka steik enne valmistamist teatud lähenemist. Enne steigi valmistamist on soovitatav liha rullida papist välja, lasta toatemperatuuril seista, marineerida ning seejärel maitsestada.

Steigi maitse muudab eriliseks ka grillimine. Grillides tekib lihale maitsev ja ahvatlev maitse, mis rahuldab ka kõige nõudlikumat maitsemeelt.

Taimseid valikuid teinud inimesed on ehk mures, et steik on ainult lihaga seotud. Kuid tegelikult saab steikki teha ka taimsete komponentidega. Näiteks võib asendada liha seitaniga, mis on valmistatud nisujahust ning mis valmistatuna sarnaneb ka maitse poolest steigile.

Et saada parim maitse steigist, soovitame küpsetada seda kõigepealt mõlemalt poolt kõrge kuumusega ning seejärel madala kuumusega. Nii säilib steigis mahlakus ning maitse koos toitainetega.

Tähtis on meeles pidada, et steiki valmistamiseks on palju võimalusi ning kõik oleneb inimese eelistustest. Kasutada võib olla erinevaid lisandeid ning vürtse. Siiski on oluline meeles pidada, et lihtus on võti ning liha peab olema kvaliteetne.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et steik on tõeline delikatess, mis nõuab valmistamisel osavat käe ning tähelepanelikku silma. Kõige tähtsam on kasutada kvaliteetset liha, olla loov ja nautida valmistamise protsessi. Head isu!

Veel.