Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha kartuli hakklihavorm?

Kuidas teha kartuli hakklihavorm

Kartuli hakklihavorm on klassikaline ja maitsva maitsega toit, mis on ideaalne lõunaks või õhtusöögiks. Selles artiklis õpetame sulle, kuidas valmistada oma kartuli hakklihavormi samm-sammult. Lugege edasi, et teada saada, kuidas saate valmistada selle roa kodus kiirelt ja hõlpsasti.

Koostisosad

Esimene samm kartuli hakklihavormi valmistamisel on koostisosade kogumine. Siin on loetelu kõigist vajalikest koostisosadest:

– 1 kg kartuleid
– 500 g hakkliha
– 1 sibul
– 2 küüslauguküünt
– 1 paprika
– 2 tomatit
– 200 g juustu
– 2 spl tomatipastat
– 3 spl õli
– soola ja pipart

Kartulite puhastamine ja tükeldamine

Alustuseks koorime kartulid ja lõikame need õhukesteks viiludeks. Seejärel pannakse kartulid külma vette ja lastakse 10-15 minutit seista.

Hakkliha ja köögiviljade valmistamine

Samal ajal kui kartulid seisma jäävad, tükeldame sibula, paprika ja tomatid väikesteks tükkideks. Seejärel hakkame hakkliha pannil pruunistama. Kui hakkliha on pruunistunud, lisame sellele sibula ja küüslaugu. Laseme kõigel koos pannil veel paar minutit podiseda.

Koostisosade kihtide asetamine vormi

Kartulite nõrgumise vältimiseks on soovitatav paigutada need vormi 2-3 kihina. Iga kihi peale lisame hakkliha ja köögiviljade segu ning veidi riivitud juustu. Korrake protsessi, kuni kõik koostisosad on vormi asetatud. Sama koguse kartulite, köögiviljade ja hakkliha võtmisel saate 2-3 kihti.

Valmistamine

Valage valmis kartuli hakklihavormile ühtlaselt õli ning asetage ahju 180 kraadi juurde umbes tund aega või kuni kartulid on valmis. Kui vorm on küpsenud, vähendame kuumust 160 kraadini, lisame ülejäänud riivitud juustu ning laseme küpseda veel 10-15 minutit. Seejärel võtame toidu ahjust välja ja lase sel enne serveerimist 10 minutit seista.

Serveerimine

Kartuli hakklihavormi serveerimisel võite lisada sellele tükikeseid värskeid tomatite või rohelisi sibulaid. See roog sobib hästi salatiga ja on kiire ja maitsev toit.

Kartuli hakklihavormi valmistamine on imelihtne ja ei võta palju aega. Järgides neid näpunäiteid, saate oma kartuli hakklihavormi valmistada hõlpsalt ja kiirelt. Nüüd saate oma perele ja sõpradele pakkuda maitsvat ja tervislikku rooga. Bon appétit!

Veel.