Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha jahukastet?

Kuidas teha jahukastet

Jahukaste on üks levinumaid kastmete tüüpe, mida kasutatakse sageli pasta, riisi ja kartulitega. See on väga lihtne valmistada ja nõuab vaid minimaalset koostisainete kogust. Jahukaste on tuntud oma kreemja ja paksu tekstuuriga ning seda on võimalik valmistada vaid mõne lihtsa sammu abil. Selles artiklis räägime põhjalikult, kuidas teha jahukastet.

Koostisained:

– 2 supilusikatäit võid või margariini
– 2 supilusikatäit jahu
– 2 tassi piima
– soola ja pipart maitse järgi

Valmistamisjuhised:

Sulata või pannil keskmisel kuumusel. Võid kasutada ka margariini, kui soovid vähendada kalorsust.

Lisa jahu või margariinile ja sega, kuni saad ühtlase segu. See on jahu ja või baas, millele lisatakse hiljem piim.

Lisa piim jahu ja või baasile. Segage, kuni kaste on ühtlane ja sile.

Keeda kastet madalal kuumusel, kuni see pakseneb ja muutub kreemjaks. Sega vajadusel kastet, et vältida klimpide teket.

Maitsesta kastet soola ja pipraga vastavalt oma maitsele.

Serveeri koos pasta, riisi või kartulitega.

Näpunäited:

– Võid kohandada jahukastme konsistentsi lisades rohkem või vähem piima vastavalt oma eelistustele. Kui soovid õhema konsistentsiga kastet, lisa rohkem piima. Kui soovid paksemat konsistentsi, lisa vähem piima.

– Kui kaste tundub liiga paks, lisa täiendavat piima, et see õhemaks muutuks.

– Kastme maitse rikastamiseks võid lisada ka maitseaineid nagu küüslauk, sibul ja petersell.

Kokkuvõtteks

Jahukastme valmistamine on väga lihtne ja kiire protsess ning see nõuab vaid mõningaid lihtsaid koostisaineid. Jahukaste on tuntud oma kreemja ja paksu tekstuuriga, mis sobib ideaalselt pasta, riisi ja kartulitega. Kui soovid valmistada tõeliselt maitsvat jahukastet, siis järgi neid lihtsaid juhiseid ja saad kindlasti hämmastava tulemuse!

Veel.