Kuidas teha hamburgeri pihvi
Hamburgerid on maailmas populaarseim kiirtoit. Lihtne ja kiiresti valmiv burger on paljudele kiirtoidufännidele armastus esimesest hammustusest. Me kõik teame, et hamburgeri põhiliseks osaks on pihv. Selles artiklis räägime sellest, kuidas kodus valmistada maitsvat hamburgeri pihvi.
Vali õige hakkliha
Esimese sammuna tuleb valida õige hakkliha. Ideaalselt peaks see olema 80% ulatuses veiseliha ja 20% ulatuses sealiha. Selline segu annab pihvile maitse ja õige struktuuri. Kui sa ei saa sellist segu osta, siis kasuta puhtalt veiseliha hakkliha.
Lisa vürtsid
Hakklihale lisavad maitset ja aromaatset nooti vürtsid. Pane hakklihale umbes 2 tl soola ja 1 tl pipart. Lisaks võid lisada ka sibulapulbrit, küüslaugupulbrit, paprikapulbrit, tüümiani ja muid omale meelepäraseid ürte.
Sega hakkliha õrnalt
Selleks et hakkliha pihvist ei muutuks liiga kõva ja seismajäetud kulub ära õige tehnika. Hakkliha ei ole mõtet üleliia töödelda. Sega hakkliha õrnalt kätega ja ära suru hakkliha liiga palju kokku.
Vormi pihv
Vormi hakkliha pihviks, umbes 1-1,5cm paksusena. Tee pihv lihtsalt kätega, ära kasuta liiga palju jõudu, et see liiga tihedaks ja jäigaks ei muutuks.
Grilli pihv
Grillimine annab pihvile iseloomuliku maitse ja õige tekstuuri. Kuumuta grillpann või grill eelnevalt kuumaks ja aseta pihv grillile. Pihvi grillides on oluline jälgida selle valmimisastet. Hakkliha on tooraine, mis peaks olema hästi läbiküpsenud ja seetõttu võib kuluda aega vähemalt 5-6 minutit pooleldi kuumal grillil.
Lase pihvil puhata
Valminud pihv peaks laskma enne serveerimist paar minutit rahulikult puhatda.
Nii lihtne on saavutada täiuslik hamburgeri pihv! Väljas süües peaksime olema teadlikud, et poes valmistatud burgeri pihv võib koosneda rohkematest komponentidest, nagu tärklis, või ja muud lisandid. Seega, kodus valmistades saame suurepärase tulemuse lihtsate vahenditega ja kindlasti tervislikuma pihviga.
Kokkuvõte
Kokkuvõtteks võib öelda, et hamburgeri pihvi valmistamine on üks lihtsamaid viise, kuidas kodus valmistada maitsvat sööki. Õige hakkliha valik, vürtside lisamine, õrn hakkliha segamine, pihvi vormimine, grillimine ja lõpuks pihvi laskmine rahulikult puhata garanteerivad täiusliku tulemuse. Ära unusta kõrvale lisada ka omale meelepärast head ja paremat – salat, kastmed, juust, redis ja sibul annavad burgerile hea lõppviimistluse.
Soovime Sulle uhket söömaaega!