Mis Mas Tarkari
Kas olete kunagi mõelnud, mida see tähendab – Mis Mas Tarkari? Püüame selles artiklis seda välja selgitada.
Mis Mas Tarkari on tegelikult India päritolu roog, mille nimi tähendab hõlmikpuu seemneid või vürtsisegu. Sõna “mis” tähendab hõlmikpuu seemneid ja “tarkari” viitab tomati- ja sibulapõhisele vürtsisele köögiviljarohule.
See roog on pärit Lõuna-Indiast ja esialgu valmistati seda valutavate kõhupuhituste leevendamiseks. Kuid tänaseks on see populaarne toit nii India kui ka välismaiste restoranide menüüdes.
Põhikoostisosadeks on hõlmikpuu seemned või vürtsisegu, köögiviljad, nagu sibul ja tomatid, ning kerged vürtsid nagu köömned, küüslauk ja ingver. Retsepte võib valmistada vegetaarsetena või lisada liha, näiteks lambatükke.
Kuid mis muudab selle roa eriliseks? Vaadakem selle tervislikku ja maitseomadusi ning kuidas see võiks olla tervislikum valik teiste Indiani köökides leiduvate roogade hulgas.
Tervisealased eelised
Mis Mas Tarkari sisaldab palju köögivilju, mis on kasulikud seedetraktile ja aitavad kaasa tervislikule seedimisele. Tomatid ja sibulad sisaldavad palju vitamiine ja antioksüdante, mis võivad aidata vähendada vabade radikaalide kahjustusi kehas. Sellel roal on ka palju kiudaineid, mis aitavad vältida kõhukinnisust ja hõlbustada kaalulangetamist.
Hõlmikpuu seemneid või vürtsisegu peetakse ajurveeda meditsiinis tervislikuks. Tervendusravi teaduslikud uuringud on näidanud, et hõlmikpuu seemned sisaldavad antibakteriaalseid ja põletikuvastaseid omadusi. Hõlmikpuu seemned on hästi tuntud seedimist parandava vahendina.
Mis Mas Tarkari kui tervislikuma valiku eeliseks on ka see, et see on hõlpsasti kohandatav igasuguseks dieediks. See on suurepärane valik taimetoitlastele, kuna retseptis saab kasutada ainult köögivilju. Kui patsiendid soovivad dieeti järgida, saavad nad toidud valmistada maitserohelistega või lite müslibatooniga.
Maitsealased eelised
Mis Mas Tarkari on mõõdukalt vürtsikas ja maitselt mitmekesine roog. Kohtades, kus seda lihtsalt ei saa, on sellel hõlmikpuu seemned, mis on pehme tekstuuriga ja mõõduka maitsega. Tomatid ja sibulad lisavad magususe ja ülejäänud vürtsid annavad sellele sametise maitse. Küüslauk ja ingver parandavad retsepti aroomi, kus omakorda köömned eraldavad veidi teravamat maitset.
Mis Mas Tarkari on ka vähem rasvane kui paljud teised India toidud, mis võivad sisaldada suures koguses õli või rasva. Tervislikum liha võib samuti olla madalam kalorisisaldus, mis muudab selle sobivaks alternatiiviks neile, kes soovivad kaalust alla võtta või lihtsalt saada oma tervislikule eluviisile parema toidutarbimise.
Kuidas seda valmistada
Allpool on lihtne ja kiire Mis Mas Tarkari retsept.
Koostisosad:
– 2 suurt sibulat
– 3 tomatit
– 2 rohelist paprikat
– 1 tl värsket ingverit
– 1 tl jahvatatud köömneid
– 1 tl jahvatatud koriandrit
– 1 tl jahvatatud kaneeli
– 1 tl jahvatatud kurkumit
– 2 tassi hõlmikpuu seemneid või vürtsisegu
– 1 spl õli
– 2 tassi vett
– Värsked ürdid
Juhised:
Lõika sibulad, tomatid ja paprikad ning sega koos ingveri, köömnete, koriandri, kaneeli ja kurkumiga kastrulis.
Lisa hõlmikpuu seemned või vürtsisegu ning sega kõik läbi.
Lisage 1 spl õli ja segage uuesti.
Lisage vesi ja keetke madalal kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed.
Serveeri Mis Mas Tarkari keedetud riisiga ja värskete ürtidega.
Järeldus
Mis Mas Tarkari on uskumatult tervislik ja maitsvav valik India roogade hulgas. Retseptis kasutatavad köögiviljad, hõlmikpuu seemned või vürtsisegu annavad roale suurepärase maitse ja tervendavad omadused. See on lihtne valmistada ning suurepäraseks valikuks igale perele või sõpruskonnale.
Seega, olgem tervislikud ja nautigem seda Madalama Kalorsisaldusega Mis Mas Tarkarit!