Kuidas teha pizzat: täielik juhend koduses pizzakohvikus
Pizzat on lihtne teha kodus, kui teil on kõik õiged koostisosad ja planeerimine. Kodune pizzakohvik annab teile võimaluse valmistada oma lemmikpitsat teiste lisanditega, mis teile meeldivad. See võib tunduda keeruline, kuid see artikkel aitab teil lihtsustatud ja samm-sammulise tegevuskavaga, mida järgida ükskõik millise pitsa tegemisel. See artikkel hõlmab kõiki lahknevusi pitsade valmistamisel, alates maitsest, erinevatest tainastest, kuni pitsa küpsetamiseni.
Vali oma maitse
Pitsa on populaarne ja tavaline toit kogu maailmas. Sellepärast on mõned inimesed kohandanud pitsavalmistamist oma kultuuri ja maitse järgi. Paljud kohalikud pitsarestoranid on pakkunud oma kohalikke maitsete lisanduvat valikut. Valige oma maitse ja koostisosad, mis on selle maitse jaoks vajalikud. Selleks, et teada saada, millised koostisosad teie jaoks sobivad, külastage oma kohalikku toidupoodi või turule, et teada saada, millised koostisosad on saadaval ja vali oma koostisosad hoolikalt.
Valige oma tainas
Taigna valik on üks raskemaid otsuseid, mida te peate tegema, kui teete pizzat kodus. Tänapäeval pakuvad taignad palju erinevaid võimalusi. Põhiline klassikaline tainas on küpsetuspulbriga kergitatud jahu, soola, õli ja vee segu, mis segatakse sujuvaks. Kuid võimalused on piiramatud, seda võib valmistada hapukoore, jogurti või isegi kikerhernejahu baasil. Kui otsustate teha taina ise, siis pidage meeles, et ilus tainas vajab struktuuri või kergitamist, seega on oluline lisada õige kogus pärm või küpsetuspulber. Kuid kui te ei soovi oma tainast ise valmistada, saate osta ka valmis tainast kohalikust toidupoest või supermarketist.
Valige oma pizzakate
Valige oma pizzale sobiv kate juba taigna valmistamise ajal. Kodus pitsa valmistamise puhul võib kasutada mistahes hulka lisandeid, maitseaineid ja juustusid. Klassikaline pitsa sisaldab tomatikastet, mozzarella juustu ja basiilikut. Kuid võimalused on piiramatud. Lisage tavalistele koostisosadele veidi paremat maitset, nagu artishokk, päikesekuivatatud tomatid, juustuviilud, peekon jne. Pidage meeles, et iga koostisosa vajab oma küpsetusaega ja temperatuuri, et olla valmis.
Ettevalmistus enne küpsetamist
Enne kui hakkate oma pitsat küpsetama, siis alustage ja kuumutage oma ahi õigesse temperatuuri. Valige oma küpsetusvorm või pizzapann ja asetage tahiini või muu pehmendava ainega. Määri tainas õhukeselt tomatikastmega ja lisage oma lisandid. Kui soovite kaunistamiseks lisada maitseaineid, siis tehke seda enne ahi panemist.
Küpsetamine
Pitsa küpsetamiseks valige õige temperatuur ja küpsetusaeg. Kõige parem on küpsetada pitsat kiirelt ja kuumalt, kusjuures pizzakate valmib ühtlaselt ja kergelt krõbedaks. Kuumuta ahi vähemalt 200 kraadini ja paigalda pitsa ahju. Pitsa küpsetusaeg varieerub sõltuvalt pizzakoostisest ja kattest ning ahju kuumusest. Süüa tuleks pitsat kohe, kui see on valmis ning serveerida koos rohelise salatiga.
Lõppsõna
Kodune pitsavalmistamine võib olla lõbus ja nauditav võimalus nautida hästi valmistatud pitsat oma kodus. Valige oma maitse, tainas ja pizzakate ning nautige oma loodud pitsat. Pea meeles, et pizzakodus valmistamine nõuab vähest planeerimist, kuid lõpptulemus on väärt vaeva. Lõppude lõpuks, üks loodud pitsa on alati kordumatu, ainulaadne ja eriline!