Nullkulu

Nullkulu

kuidas teha pitsat?

Kuidas teha pitsat

Pitsa on populaarne Itaalia päritolu roog, mis on muutunud rahvusvaheliselt tuntud ja armastatud. Pitsa on kiire ja lihtne valmistada ning selles võib kasutada erinevaid koostisosi vastavalt maitsele. Kui soovite teada, kuidas valmistada pitsat kodus, siis selle artikli abil saate lihtsaid samme järgides valmistada oma maitsvaid pitsasid.

Koostisosad:

– Pitsatainas
– Tomatikaste
– Juust
– Pitsa pealsete koostisosad (nt sinihallitusjuust, oliivid, šampinjonid, peekon jne)
– Maitseained (nt sool, pipar, oregano, küüslauk)

Pitsataina valmistamine

Võtke kauss ja lisage jahu. Tehke keskele ring, kuhu lisada pärm, suhkur ja sool.
Segage soe vesi ja õli kokku.
Lisage segu jahu keskele.
Segage jahu ja vedelik ning moodustage sellest pall.
Kui tainas on kleepuv, lisage veidi jahu ning sõtkuge seda uuesti kuni tainas muutub elastseks ja siledaks.
Pange tainas ümmargusesse, rasvainega määritud kaussi ning katke see puhta rätikuga.
Laske tainal 30 minutit soojas kohas kerkida.

Tomatikastme valmistamine

Võtke kauss ja lisage purustatud tomatid, küüslauk, sool, pipar ning oregano.
Segage kõik koostisosad kokku.

Ülejäänud etapid:

Kuumutage ahju temperatuurini 220 °C.
Määri pitsatainaga kaetud pann õliga.
Rullige tainas lahti soovitud suuruseks.
Lisage tomatisegu katteks.
Beckel pitsa riivitud juustuga. Lõigake juustu või valige juba riivitud juust.
Lisage pealseteks teie valitud koostisosad (nt sinihallitusjuust, oliivid, šampinjonid, peekon)
Piserdage maitseainetega (nt sool, pipar, oregano).
Küpsetage pitsat ahjus temperatuuril 220 °C umbes 10-12 minutit.

Kokkuvõte

Pitsa valmistamine kodus on lihtne ja kiire. Õige taina sõtkumine ning maitsva tomatisegu kasutamine on võtmed suurepärase pitsa valmistamiseks. Pitsa pealsete valik on lai ja sõltub igaühe maitsest. Enne küpsetamist pisut purustatud oreganot, pipart ja soola lisamine annab pitsale suurepärase maitse. Kodus valmistatud pitsa on taskukohane, maitsev ning sobib suurepäraselt igaks peoks või lihtsalt õhtusöögiks.