Mida teha mozzarella juustuga?
Kui olete mozzarella juustufänn, siis võite mõelda, mida sellest juustust valmistada. Selles artiklis arutleme erinevate mozzarella juustude retseptide üle, mida saate nautida koos oma pere ja sõpradega.
Mozzarella juust on tuntud oma pehme ja kergelt magusa maitse poolest. Seda juustu saab kasutada erinevate roogade valmistamiseks. Alates suupistetest salatiteni ning erinevate pitsade ja pastateni. Siin on mõned retseptid.
Retsept 1: Caprese Salat
Caprese Salat on Itaalias tuntud suupiste, mis koosneb mozzarella juustust, tomatist ning basiilikust. Selle salati valmistamiseks vajate järgmisi koostisosi:
– Mozarella juust, mis on lõigatud viiludeks
– Puhas tomat, lõigatud viiludeks
– Värsked basiilikulehed
– Ekstra neitsioliiviõli
– Balsamiäädikas
– Must pipar
– Sool
Valmistamine:
Korja kõik koostisosad kokku. Lõika mozzarella juust ja tomat viiludeks.
Võta taldrik ning aseta mozzarella viilud taldrikule.
Seejärel aseta tomativiilud mozzarellale.
Puista peale värsket basiilikut.
Viimasena vala peale veidi ekstra neitsioliiviõli ja balsamiäädikat.
Maitsesta musta pipra ja soolaga vastavalt oma maitsele.
Retsept 2: Pizza Mozzarellaga
Pitsaroog on üks neist roogadest, kus mozzarella juustu saab uskumatult nautida. Selle retsepti jaoks on sul vaja järgmisi koostisosi:
– 1-2 pitsapõhja
– Tomatipasta/ Ketsup
– Mozarella juust
– Peperoni või vorst
– Paprika
– Sibul
– Värske petersell
– Pärm
– Sool
– Must pipar
Valmistamine:
Esmalt hakka ette valmistama pitsapõhja.
Lisaks võid kasutada valmis ostetud pitsapõhja, kuid koduse pitsa tegemisel võib pitsapõhjana kasutada ka pärmileivatainast. Sega pärm soojas vees ja lase seista.
Lõika paprika, sibul ja peperoni neljaks. Lisaks võid kasutada ka teisi oma lemmik komponente.
Rulli pitsapõhi välja ning kata tomatipastaga.
Seejärel aseta pitsapõhjale mozzarella juustu viilud.
Seejärel lisa peale hakitud paprika, sibul ja peperoni.
Puista peale veidi värskeid petersellilehti.
Ahju temperatuur peaks olema 200 kraadi ning küpseta pitsat ahjus umbes 10-15 minutit, kuni ääred on pruunistunud.
Enne serveerimist maitsesta meelepärase maitsega soola ja pipraga.
Retsept 3: Mozarella juustuga täidetud kanafilee
Kui soovite oma päeva lõpetada midagi maitsvat nautides, siis peaksite kindlasti proovima seda kanarooga. See maitsev retsept koosneb täidetud kanafileest, mis on täidetud mozzarella juustuga. Siin on retsepti koostisosad:
– Kanafilee
– Mozarella juust
– Küüslauk
– Sibul
– Või
– Värske petersell
– Sool
– Must pipar
Valmistamine:
Koori ja tükelda sibul ning küüslauk.
Sulata pannil või ning kuumuta seejärel küüslauk ja sibul. Prae need kuldkollaseks.
Lõika kanafilee koos taskuga. Tasub kasutada teritatud noa, et teha kaunid ja ühtlased lõiked.
Lõika mozzarella juust viiludeks, mis sobivad sisemusse.
Pane mozzarella tükid kanatasku sisse.
Lõika ka värske petersell peeneks.
Maitsesta kanafilee ainult soola ja pipraga.
Küpseta kanafileed pannil või ahjus umbes 30 minutit.
Kokkuvõtvalt, mozzarella juust on väga mitmekülgne ja seda saab kasutada paljudes roogades. Olgu tegemist salatite, pitsade või liharoogadega. Mozzarella juust sobib ideaalselt neile, kes armastavad pehmet ja kergelt magusat maitset. Proovi neid retsepte ja leia oma lemmik juustu kooslus.