Nullkulu

Nullkulu

mida teha kartulist?

Mida teha kartulist – Tervisliku ja mitmekülgse köögivilja võimalused

Kartul on tuntud kui üks populaarsemaid köögivilju üle maailma. See on odav, täidab hästi kõhtu ja on Jamie Oliveri sõnul kõige universaalsem köögivili. Kartulit saab valmistada erineval moel – ahjus, pannil, grillil või keedetult. Selles artiklis räägime, kuidas võite kartulist kodus valmistada erinevaid roogi, mis on tervislikud ja maitsvad.

Mida teha kartulist – Kodus valmistatud friikartulid

Kartulikrõpsud on tuntud kui kõige populaarsemad kiirtoit ja snäkid, mis on kõikjal saadaval. Kuid neid saab ka tervislikult valmistada kodus, ilma lisatud rasva ja säilitusaineteta. Selleks lõigake lihtsalt kartulid õhukesteks sektoriteks ja asetage need ahjuplaadile. Seejärel piserdage kartulid oliivõliga ja küpsetage 200 kraadi juures ahjus umbes 30 minutit. Serveerige neid koos kerge jogurtikastmega ning tervislik ja maitsev snäkk on valmis!

Mida teha kartulist – Kremised ja maitsvad kartulipüree

Kartulipüree on klassikaline roog, mida võib serveerida koos erinevate liharoogade ja köögiviljadega või ka eraldi. Selle valmistamine on üsna lihtne – keetke kartulid soolaga maitsestatud vees, kuni need on täielikult pehmed. Seejärel lisage natuke piima, soovi korral võid ja soola. Sega segu ühtlaseks ja seejärel krõmpsutage käsitsi püreeks. Serveerige seda koos veiseliha, sea- või kana-lihaga ja lisandina roheline salat.

Mida teha kartulist – Kartuli- ja kõrvitsagratiin

Kartulite ja kõrvitsate kombinatsioon koos krõbeda juustukoorikuga on üks kõige maitsvamaid roogasid, mis on samal ajal tervislik ja toitev. Selle valmistamiseks tükeldage kartulid ja kõrvits tükkideks ja keetke neid soolaga maitsestatud vees, kuni need on täielikult pehmed. Valmistage kaste vähese või, jahu, piima ja riivitud juustuga. Sega kartulid ja kõrvits kastmes ja asetage ühetasaseks kihiks ahjuvormi. Puista peale riivitud juust ja küpseta 200 kraadi juures ahjus umbes 30-35 minutit, kuni pind on kuldpruun. Serveeri koos kerge salatiga.

Mida teha kartulist – Ahjukartul tšilliga

Ahjukartulid on alati nii maitsevad, kuid neid saab veel maitsvamaks muuta, lisades sinna vürtsikut tšillit ja küüslauku. Lõika kartulid võrdseteks sektoriteks ja aseta need ahjuplaadile. Lisa tšilli, küüslaugu ja soolaga maitsestatud oliivõli ja sega ühtlaseks. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit. Viimistleid seda serveerides jogurtikastme või hapukoorega.

Kokkuvõte

Kartul on tõesti paljude võimalustega köögivili, mida võib kasutada nii praadimisel kui ka ahjus küpsetamisel. Meie valitud retseptid aitavad sul lisaks sellele, et sa tead, kuidas valmistada kodus kartulikrõpse, ka tervislikke ja maitsvaid roogi. Need retseptid on kiireks ja lihtsaks lahenduseks tervislike lõuna- ja õhtusöökide valmistamisel. Valmistage näiteks kõrvitsa- ja kartuligratiin või tšillikartulid, et oma maitsemeeli rõõmustada. Kõik need retseptid pakuvad midagi erilist, mis sulle kindlasti meeldib!